Bünyan'da çiftçilerin depo sıkıntısı!

İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı Erhan Özhan, Bünyan'da, üreticilerin mahsulünü koyacak bir depoya sahip olmamaları nedeniyle mağduriyetler yaşadığını belirterek, hasat yapan çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıdı.

Bünyan'da çiftçilerin depo sıkıntısı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı ve aynı zamanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Özhan, "Kayseri’nin 'Buğday ve arpa ambarı' olarak tanınan Bünyan’da, üretici mahsulünü koyacak bir depoya sahip olmamanın mağduriyetini yaşamakta. Bünyan’a 27 km uzaklıktaki Sarıoğlan’da, 47 km uzaklıktaki Talas Kamber’de, 60 km uzaklıktaki Felahiye’de depolar olmasına rağmen; bütün bu ilçelerimizin ortasında, tek başına bütün bu ilçelerin toplam tarım arazileri kadar ekilebilir alana sahip Bünyan'da 'Lisanslı Depoculuk' işletmesi olmaması akılla izah edilemez” dedi.
Bünyan'da çiftçilerin depo sıkıntısı!
"Bünyan Çiftçisi adına bakanlık yetkililerine, Valiliğimize, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına çağrıda bulunuyoruz” diyen Özhan,  “Bünyan'da üretilenin, üretildiği yerde depolanması ve bereketlenmesi için, çiftçinin kilometrelerce uzaklıktaki farklı ilçelere, tır başına 3 ila 4 bin lira artı maliyetle mahsul gönderme mağduriyeti yaşamaması için; Bünyan'a 'Lisanslı Depoculuk İşletmesi' talep ediyoruz. Üretilen üretildiği yerde değer bulsun, mahsulün katma değeri artsın, Çiftçimiz kazansın, Bünyan kazansın, Türkiye kazansın istiyoruz” diye konuştu. 
Bünyan'da çiftçilerin depo sıkıntısı!