Bünyan Belediyesi sosyal medya şikayetlerine yanıt verdi

Bünyan Belediyesi yetkilileri, özellikle son zamanlarda sosyal medya mecralarında belediye ile ilgili çok sayıda şikayet ve paylaşımın yapıldığına dikkat çekerek birçok şikayetin asılsız olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Bünyan Belediyesi sosyal medya şikayetlerine yanıt verdi

Kayseri'nin Bünyan Belediyesi, sosyal medya üzerinden yapılan şikayetlere açıklık getirdi. Belediye yetkilileri, sosyal medya üzerinden yapılan şikayetlere yanıt vermek için çaba gösterdiklerini ancak şikayet sahiplerine ulaşamadıklarını ve geri dönüş alamadıklarını belirtti. Ayrıca, yapılan şikayetlerin birçoğunun asılsız olduğunu ve ulaşımla ilgili bir şikayeti ise detaylı olarak açıkladı.

Bünyan Belediyesi sosyal medya şikayetlerine yanıt verdi

Bünyan Belediyesi yetkilileri, özellikle son zamanlarda sosyal medya mecralarında belediye ile ilgili çok sayıda şikayet ve paylaşımın yapıldığına dikkat çekti. Ancak, bu şikayetlere rağmen şikayet sahiplerinden geri dönüş alınamadığını ve yapılan incelemeler sonucunda birçok şikayetin asılsız olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

Belediye yetkilileri, konuya ilişkin bir örneği paylaşarak, ulaşım hizmetleriyle ilgili olarak sosyal medya üzerinden yapılan bir şikayetin gerçekle bağdaşmadığını ifade etti. Şikayetin detaylı olarak incelendiğinde, 11 Nisan 2024 tarihinde Kayseri-Bünyan hattında hizmet veren araçlarla ilgili yapılan şikayetin saatinde, beklenen araçların zaten seferde olduğunu ortaya koydu. Buna ek olarak, şikayet saatinde belirtilen durakta bekleyen yolcu olmadığı ve ek seferlerin zamanında yapıldığı belirtildi.

Bünyan Belediyesi, yaşanan bu tür durumların asılsız şikayetlerle gerçek sorunların tespitini zorlaştırdığını vurgulayarak, vatandaşların daha sağlıklı ve doğru iletişim kanallarını kullanmaları çağrısında bulundu. Belediye yetkilileri, Bünyan ilçesinin hizmetlerle dolu bir yer olduğunu ve sorunların çözümü için işbirliği ve anlayışın önemli olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili Bünyan Belediyesi'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan o açıklama şu bilgilere yer verildi; 

"Malumunuz olduğu üzere internet çağında yaşıyoruz ve birçok detaya anlık olarak erişimimiz oldukça kolaylaştı. Ama bu kolaylığın handikabını maalesef özellikle de sosyal medyada algı yönetmek için kullanan bazı kullanıcılar yüzünden internet ortamı dediğimiz ortam maalesef zaman zaman koca bir çöplüğe dönüşmektedir. 

Bünyan Belediyesi sosyal medya şikayetlerine yanıt verdi

Çok üzülerek belirtmek isterim ki özellikle de son zamanlarda Bünyanımız özelinde yayın yapan sosyal medya mecralarında bilhassa belediye ile ilgili çok fazla şikayet ve paylaşım yapılmaktadır. Bu şikayetlerle ilgili irtibat numarası istememize rağmen maalesef birçok kullanıcıdan dönüş alamıyoruz. Ayrıca şikayetler detaylı incelendiğinde maalesef birçoğunun asılsız olduğu anlaşılmaktadır. İşte bugün yayımlanan bir şikayetle ilgili raporu sizinle paylaşıyorum;

Ulaşım meselesinin henüz sonuca kavuşmadığının farkındayız, hala ilgili tespit çalışmalarımız devam etmektedir. Ama bu süreçte Bünyanımıza yapılacak en büyük yanlış asılsız şikayetlerle esas sorunu tespit etmemizi zorlaştırmak olacaktır. 
Bünyan hepimizin, hizmet hepimiz için. Sevgiyle kalın. 

Bünyan Belediyesi sosyal medya şikayetlerine yanıt verdi

  1. Raporun Konusu: Kayseri-Bünyan Hattında Hizmet Veren Araçların 11.04.2024 tarihinde Sosyal Medyadan Gelen Şikâyet.
  2. Kayseri- Bünyan arası çalışan araçlarının 11.04.2024 tarihinde saat 07:00’de seferlerine başlamıştır.
  3. Sosyal medyadan saat 08:23’de şikayetin geldiği tespit edilmiştir. Ancak yolcumuzun beklemiş olduğu (3328) numaralı duraktan;
  4. Kayseri-Bünyan arası çalışan araçların saat 07:00 ile 09:00 arasında toplamda ek seferler ile (7) adet araç hareket etmiştir.
  5. Planlanmış olan seferlere giden araçların seferler saatleri; 07:00 - 07:30 - 08:00 - 09:00’da hareket etmiştir.
  6. Verilen ek seferlerin sefer saatleri; 07:15 - 08:10 - 08:30’da hareket etmiştir.
  7. Saat 07:15’deki ek sefer aracımıza, 07:31’de, (2) yolcumuzun biniş yaptığı tespit edilmiştir.
  8. Saat 07:30’da planlanmış olan sefere 07:50’de (1) yolcumuzun biniş yaptığı tespit edilmiştir.
  9. Saat 08:10’daki ek sefer aracımızın,08:23’de 3328 numaralı durakta yolcu olmadığından dolayı aracımızın (16) kişi ile geçtiği tespit edilmiştir.
  10. Saat 08:30’da planlanmış olan seferin,08:50’de 3328 numaralı durakta yolcu olmadığından dolayı aracımızın (16) kişi ile geçtiği tespit edilmiştir.
  11. Yolcumuzun sosyal medyadan yapmış olduğu şikayet saati aşağıda görselde kırmızı ok ile belirtilmiştir.
  12. Sosyal medyadan gelen şikayete istinaden araçların araç takip sistemi ile yolcu bilet verilerinin görselleri aşağıdaki gibidir;

Bünyan Belediyesi sosyal medya şikayetlerine yanıt verdi

Araç Yan Numarası: 2037
Hareket Saati: 07:00
Yolcu Sayısı:18
Araç Yan Numarası: 2041
Hareket Saati EK SEFER: 07:15
Yolcu Sayısı:19
Araç Yan Numarası: 2045
Hareket Saati: 07:30
Yolcu Sayısı:27
Araç Yan Numarası: 2044
Hareket Saati: 08:00
Yolcu Sayısı:29
731 Hat Numaralı Kayseri- Bünyan aracının saat 08:00'de hareket ettiğinde yolcu kapasitesine ulaşmasından dolayı GESİ kavşağındaki durakta duramadığı tespit edilmiştir.
Araç Yan Numarası: 2042
Hareket Saati EK SEFER: 08:10
Yolcu Sayısı: 16
731 Hat Numaralı Kayseri- Bünyan arası saat 08:10'da ek sefer olarak hareket eden aracın (16) yolcu ile Gesi kavşağındaki (3328) numaralı duraktan geçtiği ve durakta bekleyen yolcu olmadığından dolayı durmadığı tespit edilmiştir.
Araç Yan Numarası: 2030
Hareket Saati: 08:30
Yolcu Sayısı: 16
731 Hat Numaralı Kayseri- Bünyan arası saat 08:30'da ek sefer olarak hareket eden aracın (16) yolcu ile Gesi kavşağındaki (3328) numaralı duraktan geçtiği ve durakta bekleyen yolcu olmadığından dolayı durmadığı tespit edilmiştir."