Bülent Arınç'tan flaş Özhaseki açıklaması!

Bülent Arınç'tan flaş Özhaseki açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 
AK Parti'nin kurucularından, Meclis eski Başkanı ve aynı zamanda eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Mehmet Özhaseki'nin FETÖ ile ilgili bir süre önce yaptığı,  "O tarihe kadar bunlarla temasta olanlara ceza verilecekse Türkiye etrafını tel örgü ile çevireceksiniz 81 milyonu hapishaneye atacaksınız" sözlerine atıfta bulunarak, "Şimdi partinin Genel  Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de 80 milyonda bunlara bulaşmamış bir kişi bulamazsınız, dedi. Bende kinaye yaparak, o günlerde bu 80 milyonluk kitlede belki 80 kişi haricindeki herkes Fethullah Gülen'e bir sempati beslemiş olabilir, demiştim" ifadelerini kullandı. 
 
Arınç, "Mehmet Özhaseki, 80 milyonda bunlara buluşmamız bir kişi bulamazsınız dedi. Dindar kesimin, eğitim faaliyetleri, dini faaliyetlerde bunlarla bir buluşmuşluğu olmuştur. 15 Temmuz akşamına kadar haberimiz yoktu, MİT'in haberi yok. Hepsinin olması gerekirdi derseniz bundan hiçbirimiz kurtulamayız" diye konuştu. 
 
ARINÇ, O DÖNEM NE DEMİŞTİ? 
 
Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2017 Kasım ayı da katıldığı bir televizyon programında, "Ben şundan çok eminim, bu 80 milyonluk kitlede belki 80 kişi haricindeki herkes Fethullah Gülen'in belki bir dini lider olarak, belki eğitim hizmetlerinin güzelliği karşısında bir sempati beslemiş olabilir. Ama o 80 kişi hariç, hiç kimse 15 Temmuz gibi bir ihaneti düşünmemiştir" ifadelerini kullanmıştı. 
 
PARTİDE BENİ, GÜL'Ü HEDEF ALDILAR, TROLLERİN RUH HALİ İYİ DEĞİL, PSİKOLOJİLERİ BOZUK"
 
Partide bazı çevrelerin kendilerini hedef aldığını dile getiren Arınç, trollere de tepki gösterdi. Arınç, "Abdullah beyi, Davutoğlu'nu, Babacan'ı, bizi hedef aldılar. Bizi Tayyip beyden uzaklaştırmak istediler. Ben siyasette güçlü bir figürüm. Bizi uzaklaştırıp kendileri, amaçlarını ulaşmak istediler."diye konuştu. 
 
Arınç, sosyal medya üzerinde trollerin kendilerine saldırdığını ifade ederek, trollerin psikolojik sorun yaşayan, ruh halleri yerinde olmayan insanlardan oluştuğunu  ifade etti. 
 
 
"BİZE HAKARET EDENLER FETÖ İLE ÇOK DAHA İÇLİ DIŞLIYDI"
 
"17-25'ten başlayarak benim çok dik durmadığım söyleniyor. " ifadesini kullanan Arınç, "17-25 ve sonrası 18 bin haber olmuş benim konuşmalarımla ilgili. O zaman FETÖ demedik, paralel yapılanma diyorduk. O tarihte susan insanlar var. Ben 18 bin haber yapmışım. Ben konuşma üslubu olarak belli bir çizgiyi geçmem. 15 Temmuz'dan sonra herkes hakaret kuyruğuna girdi. Benden de hakaret etmeni istediler. Ben hayatım boyunca kimseye hakaret etmedim. Bize hakaret edenler FETÖ ile çok daha içli dışlıydı. Bizim camiamızdan yeni yetmeler bize yakıştırmalar yaptı. O askerin o pilotun savunulacak bir yanı da yok." diye konuştu.
 
ABDULLAH GÜL'ÜN ADAYLIĞI TARTIŞMASI
 
Bülent Arınç, "Abdullah Bey'e reva görülen terbiyesizlikleri affedemem. Gül'ün adaylığı konusu hataydı, önüne geçtim. Muhalif olmak demek hain olmak demek değildir. Tam bir barışma ve kucaklaşma dönemindeyiz. Bu büyük bir hata olurdu. Bunu baştan reddetmesi lazımdı. 'Bana neticeyi bildirin' demesi bir ihanet değildir. Bu hatadır, ama affedilir bir hataydı. Ben de çok hakaret gördüm, ama ben dik durdum, cevabını verdim. O cevap vermedi. O hep affetti. Keşke zamanında sesini yükseltseydi baştan itibaren çok daha iyi olabilirdi. Siyasetçi yanlış yapabilir." diye konuştu.