Bugün yaşanan deprem Kayseri'yi etkiler mi?

Bugün akşam saatlerinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem Kayseri'yi etkiler mi? Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, bu yönde kendisine sıkça sorulan soruyu yanıtladı.

Bugün yaşanan deprem Kayseri'yi etkiler mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4.0 büyüklüğünden deprem meydana geldi. Depremin ardından vatandaşlar sosyal medya üzerinden deprem uzmanlarını soru yağmurura tuttu. Peki bu deprem Kayseri'deki fayları etkiler mi?
Deprem

Jeoloji Mühendisi ve aynı zamanda Jeoloji Mühendisleri Kayseri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen, kendisine bu yönde gelen sorulara yanıt verdi. 
Deprem
KAYSERİ'Yİ ETKİLER Mİ?
Evsen,  yerin 5 km derinliğinde meydana gelen depremle ilgili olarak Savrun  fayında etkili olan bir deprem olduğuna dikkat çekti. Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, şu ifadeleri kullandı: Göksun'da deprem. Bugün (11/5/2023) saat http://17.57.de Yağmurlu Mahallesi'nde 5 km derinlikte 4.0 M büyüklüğünde Savrun fayında deprem olmuştur. Bu büyüklükteki deprem stress oluşturmak Kayseri'deki fayları tetiklemez.

İŞTE EVSEN'İN O AÇIKLAMASI...

Bugün yaşanan deprem Kayseri'yi etkiler mi?

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Kahramanmaraş'ta saat 17.57'de, 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi olan 4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.