Buğdaylı'daki cinayetin davası ile ilgili yeni gelişme!

Kocasinan ilçesine bağlı Buğdaylı mahallesinde yaşanan ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan silahlı kavganın davasına devam edildi. Davada karar çıktı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Buğdaylı'daki cinayetin davası ile ilgili yeni gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan ilçesine bağlı Buğdaylı mahallesinde yaşanan ve bir kişinin ölümü ile sonuçlanan silahlı kavganın davasına devam edildi. Davada karar çıktı. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Y.T. ve taraf vekilleri katıldı. Tutuksuz müşteki sanıklar; A.K, F.K, M.E.G, Ö.T, R.K, Y.K. ve A.K. ise duruşmaya katılmadı.

Mahkemede tanık olarak dinlenen M.Y. olaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Düğündeydik oturduk içtik sonra gittik sonra dövüş olduğunu öğrenince geri döndük döndüğümüzde dövüş bitmişti. Kimin dövüştüğünü görmedik."

Tutuklu sanık Y.T. ise "Bilerek isteyerek ateş etmedim, aydınlatma direği yoktu, gündüz gibi değildi. Kasıtlı olarak öldürme gibi bir niyetim yoktu. Karşı taraf ateş edince kendimi savunmak için ateş ettim." dedi.

Ne olmuştu?

Kayseri'de 21 Ağustos 2022 tarihinde sünnet düğününde tartışıp kavga ettikten sonra ayrılan iki grup arasında, sonrasında Buğdaylı Mahallesi'nde tüfek ve tabancanın kullanıldığı silahlı kavga yaşanmıştı.

Kavgada silahla vurulan A.F. hayatını kaybetmiş olayın ardından Y.T'nin de aralarında bulunduğu 8 sanık gözaltına alınmıştı.

Davada karar çıktı!

Mahkeme heyeti tarafından yapılan yargılama sonucunda tutuklu sanık, Y.T.'nin tutukluluk halinin devamına. Tutuksuz sanıklar; A.K., R.K. ve F.K.'ya 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan ayrı ayrı 5 kez 7 yıl 6 ay hapis, tutuksuz sanıklar; A.K., M.E.G., Ö.T., Y.K. ve tutuklu sanık Y.T.'ye 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 2 kez 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası, sanık A.K.'ye ayrıca 5 yıl 11 ay 7 gün hapis cezası, 8 sanığın tamamına ayrı ayrı 'adam öldürme' suçundan 15 yıl hapis cezası verildi.