Bu tapınak mezar Kayseri'de

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Felahiye ilçesinde bulunan Roma Anıt Mezarına ait video yayınladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bu tapınak mezar Kayseri'de
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Felahiye ilçesinde bulunan Roma Anıt Mezarına ait video yayınladı. Ajans, Roma Anıt Mezarının tapınak olarak planlanmış bir yapı olduğunu ve klasik devrin izlerini taşıdığını vurguladı.

Ajans X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Roma Anıt Mezarı-Kayseri. Kayseri-Felahiye’de Kepiç Köyü yakınında keşfedilen dev mermer bloklardan yapılmış tapınak planlı bir mezar olan anıt klasik devrin izlerini taşıyor."

Felahiye Kaymakamlığı ise resmi web sitesi üzerinden söz konusu anıt ile ilgili bir açıklama yaptı. Kaymakamlık Kepiç köyü yakınlarından bulunan mezar anıtının Roma mezarı olduğunu açıkladı. Kaymakamlık yaptığı açıklamada, "İlçemizin 7-8 km batısında, Kepiç Köyü yakınlarında bulunan yapı Roma mezarı olup, büyük mermer blok taşlardan yapılmıştır. Bu taşlar 10 km uzaklıkta bulunan mermer ocağından getirildiği söylenilmektedir. Klasik devir yapılarından olan bu tarihi eser günümüze kadar ayakta kalmış, temelinden çatısına kadar çok iri ve düzgün işlenmiş mermer bloklardan inşa edilmiş tapınak şeklinde yapılmış büyük bir mezar anıtıdır." ifadelerine yer verdi.

Wikipediaya göre, "anıtın amacı, bir kişinin, olayın ya da tarihsel bir dönemin anısını canlı tutmaktır. Tarihteki en önemi anıt örnekleri Mısır Piramitleridir. Bir tür anıt mezar olan piramitler, çok eski zamanda yaşamış ve oraya gömülmüş olan firavunların (kralların) anılarını yaşatmak amacıyla yapılmışlardır."