Bu proje ile su baskını ve taşkın sorununun önüne geçilecek

Bünyan'da bedeli 20 Milyon TL olan İlçemizde bulunan Keser, Bük ve Öreniçi Dereleri Taşkın ve Sel Koruma çalışmaları tamamlandı. Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bu proje ile su baskını ve taşkın sorununun önüne geçilecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bünyan ilçesinde bulunan Keser, Bük ve Öreniçi derelerini denetleme taşkın ve sel zorlukları yaşayacak olan 20 Milyon TL değerindeki taşkın ve sel koruma projesi tamamlandı. 

Geçen yılın hayata geçmesi için yayılma süresine başlanan ve Bünyan Devlet Hastanesi bölgeleri başta olmak üzere ilçenin büyük bir ana gövde yükünü gidererek sel baskını, su baskını ve taşkın sorunlarına karşı önlem alınmasını sağlayacak.

Bünyan Belediye Başkanı, tamamlanan çalışmaların ilçesinin geleceği için büyük bir adım olduğunu belirtti. Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Altun, ''Aldığımız büyük yatırım ve gerçekleştirilen çalışma ile ilçemizin önemli bir altyapı ihtiyacını gidererek, yaşanabilecek sel baskını, su baskını ve taşkın sorununu ortadan kaldırmış olduk. Projemiz halkımıza ve Bünyan'ımıza hayırlı olsun. Büyük yatırım için DSİ'ye teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, Bünyan'da meydana geldiğinde sel, su baskını ve taşkın gibi doğal afetlere karşı önemli bir adım atıldı. Çalışmaların başarılı bir şekilde geçmesinin ardından, insanların güvenliğinin sergilendiği ve yaşanabilecek olumsuz bir yapının önüne geçildiği belirtildi.
Bünyan'da tamamlanan bu önemli altyapı projesi, ilçenin doğal afetlere karşı direncini artıracak ve misafirlerini alacak şekilde dizayn edildi. Hayata organizasyon organizasyonu Bünyan insanlara ve ilçenin genel olarak hayırlı olması temenni ediliyor.