Bu genelge Sarız, Akkışla ve Felahiye'yi ilgilendiriyor!

Şehit aileleri ve gazileri ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gönderilen genelge Kayseri'de Sarız, Akkışla ve Felahiye'yi ilgilendiriyor. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Bu genelge Sarız, Akkışla ve Felahiye'yi ilgilendiriyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi şehit aileleri ve gazilerin emanetine sahip çıkmak ve onların ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılamak için harekete geçti. Bu kapsamda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla hazırlanan genelge il ve ilçe başkanlıklarına gönderildi. Söz konusu genelge de il ve ilçe örgütlerinde şehit aileleri ve gazilerle ilgilenecek özel birimler oluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamda Büyükşehir ve il belediyelerinde "Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü" kurulması istenirken; ilçe belediyelerinde ise aynı isimde masalar oluşturulması tavsiye ediliyor. CHP Genel Merkezi’nin bu genelgesi Kayseri’de CHP’li başkanlar tarafından yönetilen Sarız, Akkışla ve Felahiye belediyelerini de yakından ilgilendiriyor. Genelgede şehit yakını ve gazilere, ulaşım desteği sağlanması ve psikolojik destek verilmesi, lokal/dinlenme tesisi ve misafirhane imkanı sunulması gibi önerilerin yer aldığı ifade ediliyor. 

Bu genelge Sarız, Akkışla ve Felahiye'yi ilgilendiriyor!

Diğer yanda CHP'nin milli savunma politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı, Emekli Tümamiral Yankı Bancıoğlu, hafta içi Kayseri’ye gelerek, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Muharip Gaziler Derneği şubeleri ziyaret etmişti. Bağcıoğlu, konuyla ilgili olarak X sosyal medya hesabından, bir paylaşım yaparak, ‘Şehitlerimiz, Türk milletinin toprak altındaki ulu kökleri, gazilerimiz ise ulu önder Atatürk’ün belirttiği gibi yaşayan anıtlardır. Gazilerimiz ve şehit yakınları Türk milletine emanettir. Bu konu siyaset üstüdür ve her Türk vatandaşının asli görevidir.’ dedi.