Bu fotoğrafın sırrı ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bir dizi programlara katılmak üzere Kayseri'ye geldi. Bakan Özhseki, katıldığı programlarda yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazeteci Osman Çiftci de Bakan Özhaseki'nin Kayseri'deki açıklamalarını değerlendirdi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Bu fotoğrafın sırrı ne?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’de yerel seçimler 31 mart 2024 tarihinde yapılacak. Partilerde ise başkanlık aday adaylığı için başvurular devam ediyor. Peki Kayseri’den hangi isimler yeniden aday gösterilecek, hangi isimlerin yerine yenisi gelecek merak ediliyor. 

Partiklerde seçim heyecanı yavaş yavaş başlarken Kayseri’ye bakan ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda Kayseri, cuma günü Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ağırladı. Bakan Tekin cuma günü Kayseri’den ayrılırken Bakan Özhaseki cumartesi günü de Kayseri’de kalarak programlara katılmaya devam etti. 

Gazeteci Osman Çiftci, Bakan Özhaseki’nin Kayseri ziyaretini ve adaylık konusundaki açıklamalarını değerlendirdi. 

Bakanların Büyükşehir ziyaretinin açıklanan saatten önce ve basına kapalı olarak gerçekleştirdiğini söyleyen Gazeteci Çiftci, Milli Eğitim Bakanı ile yapılan toplantılarda Başkan Memduh Büyükkılıç’ın gergin ve moralsiz olduğu şeklinde yorumlanan fotoğraflar konusuna değindi. 

Bu fotoğrafın sırrı ne?

Bu durumu Bakan Özhaseki’ye Yahyalı da gerçekleşen asfalt plentinin açılışı öncesi sorduğunu söyleyen Çiftci, bakanın yanıtını paylaştı. Çiftci, bakan ile arasında geçen konuşmayı şöyle aktardı; “Memduh Başkanın durumu nasıl, morali bozuk gibi mi?’ Özhaseki cevap verdi: ‘Memduh Başkanın durumu iyi, Atom Karınca, çalışıyor.’ ve devam etti: “Morali de benim yanımda iyi, başka yerde nasıl bilem…”
Gazeteci Çiftci , Bakan Özhaseki’nin konuştuğu sırada Memduh Başkanında orada konuya dahil olarak, ‘İş çıkarma benim moralim gayet yerinde’ diyerek kahkaha attığını ve  ve hep birlikte minibüse bindiklerini,  sonrasında ise ne konuşuldu bilmediğini ifade etti. 

Yazısında anketlerin Başkan Büyükkılıç’ın lehine olduğunu aktaran Çiftci, ‘Görünürde Başkan Büyükkılıç  yeniden aday gibi’ Bakan Özhaseki’nin Asfalt Plenti açılışında Memduh Büyükkılıç’ın belediye başkanlarına ‘abiliğine’ vurgu yapmasının dikkat çekici olduğunu söyledi. 

Büyükkılıç’ın yeniden aday edilmemesi durumunda yerine kim aday olur? sorusuna da yanıt veren Çiftci, 3 ihtimali sıraladı. O ihtimaller ise şöyle; Mustafa Palancıoğlu, Mustafa Yalçın, Ahmet Çolakbayrakdar…