Bu fırsat kaçmaz… Yüzde 50'si hibe! Başvurular başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, çiftçi ve üreticileri desteklemek amacıyla Kayserili çiftçi ve üreticlerin de yakından takip ettiği Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı başvuruları başladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Bu fırsat kaçmaz… Yüzde 50'si hibe! Başvurular başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçi ve üreticileri desteklemek amacıyla Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı başvurularını başlattı. 2023-2024 dönemi için geçerli olan %50 Hibe Destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında başvurular, 03/01/2024 tarihinde başladı ve 19/02/2024 tarihinde saat 23:59'da sona erecek.

Bu fırsat kaçmaz… Yüzde 50'si hibe! Başvurular başladı

Program kapsamında, tarıma dayalı ekonomik yatırımları teşvik etmek adına bir dizi önemli düzenleme yapılmıştır. Yeni tesis niteliğindeki başvurular için hibe esas proje tutar üst limiti, 7 milyon liradan 14 milyon liraya çıkarılmıştır. Kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması niteliğindeki başvurularda ise üst limit 5 milyon liradan 12 milyon liraya çıkarılmıştır. Ayrıca, kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon amaçlı başvurularda hibe esas proje tutar üst limiti 4 milyon liradan 10 milyon liraya yükseltilmiştir.

Kırsal ekonomik altyapı yatırımlarına yönelik desteklerde de önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu kapsamda, hibe esas proje tutarı üst limiti 1 milyon liradan 3 milyon liraya çıkarılmıştır.

Çiftçiler ve üreticiler, Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında sunulan bu fırsatları değerlendirebilirler. Başvuruların belirlenen tarih ve saat aralığında tamamlanması önemlidir.

Detaylı bilgi ve başvuru prosedürleri, 2023-2024 Başvuru Dönemi Tarıma Dayalı Yatırımlar Uygulama Esasları ve Rehberi'nde yer almaktadır.

Bu fırsat kaçmaz… Yüzde 50'si hibe! Başvurular başladı

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’de Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı için sosyal medya hesabı üzerinden duyuruda bulunarak vatandaşları bu fırsatı kaçırmamaları için uyardı.

Resmi Gazetede yer alan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ için TIKLAYINIZ