Bu festivale katılanların bagajı elma ile dolacak

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Yahyalı Elma Kültür ve Tanıtım Festivali 22 Eylül Cuma günü başlıyor. Tüm Kayserilileri Yahyalı'ya davet eden Belediye Başkanı Esat Öztürk, festivale katılacak tüm vatandaşların bagajına Yahyalı'nın meşhur elmasını koyacaklarını duyurdu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Bu festivale katılanların bagajı elma ile dolacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 22 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek olan 2. Yahyalı Elma Kültür ve Tanıtım Festivali hakkında bilgi verdi.

Bu festivale katılanların bagajı elma ile dolacak

Bu yıl festivalin ikincisini düzenleyeceklerini ifade eden Öztürk, 22-23 Eylül tarihlerinde Elma Festivalimizin ikincisi düzenleyeceğiz. Geçtiğimiz yıl birincisini düzenlediğimizde biraz amatör bir ruhla başlamıştık. Bu yıl biraz daha profesyonelce yapacağımıza inanıyorum. Tüm hemşehrilerimizi Yahyalı’da görmekten mutluluk duyacağız” dedi. 


Sevilen sanatçılar halkla buluşacak


Amerika ziyaretinden dönmesi durumunda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de festivale katılacağını belirten Öztürk, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Cuma günü 14.00’de elma hasadı ile başlayacağız, sonrasında meydanda protokol konuşmaları olacak. Tabii kıymetli sanatçılarımız Elif Buse Doğan birinci gün, ikinci gün de Uğur Işıldak halkımızla buluşacak. Her ikisi de sevilen sanatçımız.”
“Aç karnına ye bir elma bir daha ilaç alma”, diyerek elmanın faydalarına dikkat çeken Öztürk, “Dünyaca ünlü şelalelere sahip bir il, bir ilçeyiz. Böyle bir ilçenin belediye başkanı olmaktan, böyle bir turizm bölgesine hizmet etmekten duyduğum gururu, onuru ifade etmek istiyorum. Tüm halkımızı festivalimize bekliyoruz. Gelen misafirlerimizin mutlaka bagajlarına elma koyacağız. Dostlarımız elmasız gelmeyecek. Elma tadında bir festival yaşayacağız.” diye konuştu.