Bu da dut yemiş bülbül eylemi

Bir dönem yaptığı renkli eylemlerle Türkiye gündemine oturan ve hakkında onlarca dava açılan eğitimci Ali İhsan Öztürk, Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı olarak renkli eylemlerle meydanlara döndü. Dün memur maaşlarına dikkat çekmek için eylem yapan Öztürk, bugün de dut yemiş bülbül eylemi ile sessiz kalan sendika ve sivil toplum kuruluşlarına tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi Haber Merkezi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bu da dut yemiş bülbül eylemi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Temmuz ayında açıklanacak olan memur maaş artışları öncesinde Hürriyetçi Eğitim sen üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek taleplerini dile getirdi. Zam oranlarının açıklanmasının ardından memurların taleplerinin gündeme gelmesinin bir anlamı olmayacağını ifade eden Hürriyetçi Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Hakan Coşkunsu, bu konuya dikkat çekmek için iki gündür eylem yaptıklarını söyledi. Coşkunsu, “Talebimiz açık ve net, memurların şuan ki sıkıntıları ortada. Biz yapılacak olan zamlarla ilgili öğretmen, polis, asker, sağlık çalışanı kısacı tüm memurlar için yaşanabilir bir ücret talep ediyoruz. Yoksulluk sınırının 35 bin lira olduğu bir dönmede bizim memurlar için talebimiz yoksulluk sınırının üzerine çıkmış bir maaş… “ diye konuştu. 

Bu da dut yemiş bülbül eylemi
Bir dönem yaptığı renkli eylemlerle Türkiye gündemine damgasını vuran ve hakkında onlarca dava açılan Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Öztürk’ün gündeminde ise memurların taleplerine karşı suskun kalan sendikalar ve sivil toplum kuruluşları vardı. Türkiye’de çok sayıda sendika ve sivil toplum kuruluşunun bulunduğunu belirten Öztürk, “Memur maaşlarının asgari ücrete eşitlendiği bir süreçte bu sendikalar, sivil toplum kuruluşları neden susuyor diye merak ettim. Sadece Hürriyetçi Eğitim Sen konuşuyor. Bunları da susturmak gerekir. Halbuki millet gayet rahat, huzur içinde hiçbir sıkıntı çekmeden yaşıyor. Ben bunları susturmanın yolunu biliyorum” diyerek, getirdiği dutları sendika üyelerine yedirdi. Dut yedirdikten sonra sendika üyelerine hallerinden memnun olup olmadıklarını soran Öztürk, “Bakın bunlar da dut yemiş bülbüle döndü” diyerek eyleme son verdi.