Bu çorba 'şifa deposu'

Mevsim geçişlerinin yaşandığı şu günlerde hastalıklar arttı. Özellikle grip ve nezle olan vatandaşlar ilaçtan önce doğal yollar. O doğal yollardan birisi hem lezzeti hem de besleyiciliği ile kelle paça çorbası. Peki bu lezzet nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bu çorba 'şifa deposu'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kış aylarının yaklaşması ile bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatanlar doğal çözüm yolları arıyor. Bağışıklık için ise sağlıklı ve besleyici yiyecekler tercih etmek şart. İlte onlardan birisi. Grip ve nezlenin doğal ilacı: Kelle paça çorbası...

Kayseri’de 13 yıldır kelle ve paça işi ile uğraşan Mustafa Hattat, kış ayının yaklaşması ile çorbaya olan ilgiknin arttığını söyledi. Hattat, “Kellemiz kara kazanlarımızın içerisinde 12-13 saatte pişiyor. Odunlarımız köz haline gelince kazanımızı fırına veriyoruz. Sabaha kadar orada kendi kendine pişiyor. Her işin bir zorluğu var. Tabi ki bu işin de bir zorluğu var. Kışın yaklaşmasıyla ilgi arttı. Biz de bu ilgiden memnunuz. Kelle paça bağışıklığı artırdığı için gribe ve nezleye çok iyi geliyor. Çok şifalı bir yiyeceğimiz. Çorbada sarımsak iyi geliyor. Kellenin yanında zaten soğan veriyoruz. Kelleyi ortadan ikiye kırıyoruz. İsteyene yarım porsiyon, isteyene de tam porsiyon şekilde servis ediyoruz” şeklinde konuştu.

Paça çorbasının kemik suyundan oluştuğunu ve içerisinde katkı maddesi bulunmadığını dile getiren Hattat, “Çorbamıza sadece tat versin diye ufak şekilde tuz ve toz biber atıyoruz. Başka kesinlikle bir şey kullanmıyoruz. Orijinal kemik suyundan oluşuyor. Yani kemiğin içerisindeki ilikten oluşuyor. Zaten çorbamız gribin ve nezlenin doğal ilacıdır. Bunu çoğu doktor ve profesör de söylüyor. Yani bayağı sağlıklı, yararlı bir içecek. Kellenin yarım porsiyonu 85, tüm porsiyonu 170 TL. Çorbamızın porsiyonu da 75 TL” diye konuştu.

Bu çorba 'şifa deposu'
Bu çorba 'şifa deposu'
Bu çorba 'şifa deposu'