'Bu bir partinin devletleşmesinin fotoğrafıdır'

Tarihi Kayseri Kalesi'nin 13. Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla donatılmasına CHP'den tepki geldi.

'Bu bir partinin devletleşmesinin fotoğrafıdır'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP 27. Dönem Kayseri Milletvekili Çetin Arık, tarihi Kayseri Kalesi’nin 13. Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarıyla donatılmasına tepki gösterdi. Kanun tanımayan AKP’nin tüm kamu olanaklarını kullandığını ifade eden Arık, “Bu bir partinin devletleşmesinin fotoğrafıdır. Kanun tanımamazlıktır” diye konuştu. 
'TARİHİ ESERLERİN ÜZERİNE SEÇİM AFİŞİ ASILMAZ'
Tarihi Kayseri Kalesi’nin 13. Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarıyla donatılması tepkilere neden oldu. CHP 27. Dönem Kayseri Milletvekili Çetin Arık da tarihi Kayseri Kalesi önünde yaptığı açıklama ile yaşananlara tepki gösterdi. Arık, “Burası tarihi Kayseri Kalesi… Gördüğünüz gibi kalenin her tarafı bir hafta sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için AKP Genel Başkanının fotoğraflarıyla dolu… Halbuki kanun çok açık; tarihi eserlerin üzerine seçim afişi asılamaz. İşte kanun manun tanıyan yok. İşte bir partinin devletleştirildiğinin, bir devletin de partileştirildiğinin en büyük kanıtı bu tarihi Kayseri Kalesi’ne asılan AKP Genel Başkanının, Cumhurbaşkanı adayının fotoğraflarıdır.” diye konuştu. "AKP’nin kanun tanımadığını, Kayseri Kalesi’nde ortaya çıkan fotoğrafın bir partinin devletleşmesinin fotoğrafı olduğunu" ifade eden Arık, her şeye rağmen 13. Cumhurbaşkanının Kemal Kılıçdaroğlu olacağını söyledi.