Bu balık çiftliği Kayseri'de

Denizi olmayan Kayseri'de Türk somonu üreten balık çiftliğinde hasat başladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bu balık çiftliği Kayseri'de
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin denizi olarak bilinen Yamula Barajı’nda somon balığı yetiştiriciliği Kayseri ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlamaya devam ediyor. Yamula Barajı’nda üretim yapan firmalardan biri olan Marsom Su Ürünleri Tesisi’ndeki somon balığı hasadına katılan İl Tarım Müdürü Mustafa Şahin, Türk somonunda üretiminde marka olacağını belirterek, “Şehrimiz bu yıl 6-7 bin ton üretim yapacak ve ülke ekonomisine nakdi değer olarak 45 milyon dolar civarında katkı sağlayacaktır.” dedi.

SOMON YUMURTALARI ŞEREFİYE SUYUNDA YETİŞTİRİLİYOR

Pınarbaşı Uzunyayla’daki Şerefiye suyunda yumurtadan yetiştirilen somon balıkları 250 grama kadar büyütüldükten sonra Türkiye sadece Kayseri’nin Yamula Barajı’nda 3,5 kiloya ulaştırılarak hasadı yapılıyor. 
Kayseri haricindeki somon balığı yetiştiricileri 250 grama ulaşan somon balığı yavrularını denizde 3,5 kiloya ulaştırırken Kayserili somon balığı yetiştiricileriyse Kayseri’nin denizi olan Yamula Barajı’nda 3,5 kiloya ulaştırmaları ise Yamula Barajı’nın Kayseri’deki balık üretimi için ne kadar önemli bir değer olduğunu gösteriyor. 

Bu balık çiftliği Kayseri'deÖte yandan geçtiğimiz günlerde somon balığı üretimi yapan tesisi ziyaret eden, İl Tarım ve Orman Mustafa Şahin, yıllık 2 bin ton üretim yapan ve alabalık ve Türk somonu üretiminde yumurtadan somona kadar üretimi başka sulara taşımadan, yanı denizi görmeden 3,5 kilograma kadar somon yetiştirilebilen firmaya teşekkür etti. Şahin, "Türk somonu üretiminde marka şehir olacağız. Kayseri'miz bu yıl 6-7 bin ton üretim yapacak ve ülke ekonomisine nakdi değer olarak 45 milyon dolar civarında katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.