Bu adamlar ne arıyor?

Kayseri'de teknik ekipler, araziye çıktı ve incelemelerine başladı. Peki, arazide ne yapıyorlar, ne arıyorlar? Detaylar Kayseri Olay Haber Merkezinde hazırladığımız Kayseri haber bülteninde...

Bu adamlar ne arıyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de teknik ekipler tarlalarda inceleme başladı. Pür dikkat çalışma yapan ekipleri görenler, "Bu adamlar ne yapıyor, ne arıyor" diye sordu. 

Kayseri’de buğday tarlalarında ekipler sahaya indi. Peki ne yapılıyor? İlçe Tarım Müdürlüklerinde görevli teknik personel, ekili arazileri korumak için inceleme yapıyor. 
Yeşilhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri de özelikle buğday tanesine yaptığı zarar ile ürünün ekmeklik, makarnalık ve tohumluk kalitesini bozan Süne Zararlısı ile mücadele kapsamında sürvey çalışmalarına başlattı.  

Faydalı ve zararlı organizmaların bir yerde var olup olmadığını, var ise yayılış alanını ve yoğunluğunu tespit etmek amacıyla yapılan Sürvey çalışmasında karantinaya tabi zararlı organizmalar, bölgede ekonomik önemi olan kültür bitkilerinde problem olan zararlı organizmalar,  İlmi araştırma ve benzeri nedenlerle aktüalite kazanmış olup, potansiyel tehlike arz eden zararlı organizmalar tespit ediliyor ve buna göre teknik ekip tarafından rapor hazırlanıyor. 

ZARARLILAR MÜCADELE EDİLİYOR
Sürvey çalışmasında erken keşfin yapılabilmesi için, bağ, bahçe, tarla ve orman bitkilerinde görülen anormal gelişmelere, bir sahada zararlı yoğunluğunun ani artışına, böcek tuzaklarından toplanan veya sürvey yapılırken görülen yabancı zararlılara dikkat ediliyor.

SAHA İNCELEMELERİMİZ DEVAM EDİYOR
Diğer yandan Yeşilhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlçe Müdürlüğümüz Teknik Personeli tarafından Anadolu'nun kadim bitkisi Buğday ekili arazilerde buğday başaklarına emgi zararı vermesi sebebiyle ekmeklik, makarnalık buğdaylarda zarara yol açan süne zararlısı ile ilgili saha incelemelerimiz devam ediyor” denildi.