Bozkurt, "Aday adaylığı için müracaatlar var"

Bozkurt, &quotAday adaylığı için müracaatlar var"
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İyi Parti yeni yönetim kurulunu oluşturdu. Yeni yönetimin oluşmasının ardından Kayseri Olay Haber Merkezi’ne çalışmaları hakkında bilgi veren İyi Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt: Yaklaşan yerel seçimler  için Belediye Başkan aday adaylığına   Sözlü müracaatlar var, yazılı olarak müracaatta bulunmadılar. Müracaatlar ve isimler kısa zamanda netleşir, aday olmasını arzu ettiğimiz insanlarla görüşeceğiz” dedi. İyilik Kervanı’nın 4-5 Ekim tarihleri arasında Kayseri’de çeşitli ziyaretler yapacağını ifade etti.

 İyi Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt yeni yönetim kurulunun oluşturulmasının ve genel merkez onayını almasının ardından Kayseri Olay Gazetesi haber Merkezine çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.  İyi Parti Genel Merkezinin yeniden yapılandırma faaliyeti çerçevesinde bütün illerin istifalarının alınıp yeni il yönetimleri oluşturulduğuna dikkat çeken Bozkurt ; Kayseri teşkilatı da bu yeniden yapılandırmaya dahil edildi. Bütün illerimiz gibi Kayseri’de genel merkezin bu önerisine uydu. Çünkü buradaki amaç belli. Nihayetinde bizi görevlendirdiler biz de yönetimi oluşturup genel merkeze sunduk ve onayını birkaç gün önce aldık. Şimdide yönetimimizin faaliyet alanını belirleme, divanı oluşturma çalışmalarımız sürüyor. Genel merkezin  “İyilik Kervanı” adı altında illeri ziyaretleri var. Perşembe ve Cuma günü 11 kişilik heyetle ilimizde olacaklar. Yeniden yapılandırma faaliyetine neden gerek görüldü. Bunun iki amacı var birincisi yaklaşan yerel seçimlerde görev almak isteyen, arkadaşlarımızın il yönetiminde ve ilçe yönetimlerinde görev almamaları öneriliyor. Çünkü seçim sathı mahalline girildiği zaman,  bu arkadaşların istifa etmeleri, ayrılmaları malum teşkilatlarda zaaf oluşturuyor. Bu tür kişiler yönetimde görev almasın denildi. İkinci olarak bir bu boşluktan faydalanıp yeni arkadaşları, yeni simaları yönetimlere dâhil edelim. Biz siyasete yeni yüzler kazandırmayı amaçlayan bir siyasi partiyiz.   Bizim de yönetimiz o şekilde oldu. Kayseri siyasetine bir sürü insan kazandırdık” dedi.

“ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞI İÇİN YAZILI BAŞVURU YOK”

“Belediye Başkan aday adaylığı konusunda belirlenen isimler ya da başvuru var mı ?” yönündeki soruyu da yanıtlayan İyi Parti İl Başkanı Bozkurt; İsim vermeyi isterim ama şöyle bir strateji geliştirdik. Bize gelen müracaatları toplayacağız, ikinci bir ekip teklif götürecek kişilere bu merkez ve taşra ilçeler için geçerli. Sözlü müracaatlar var yazılı olarak müracaatta bulunmadılar. Sözlü, yoklama aday adaylığı için görüşmeye gelenler var. Ama yazılı resmi aleni müracaat etmediğinden açıklamıyoruz. Bir grupta aday olmasını arzu ettiğimiz insanlarla görüşecekler ve onları siyasete kazandıracağız. Niye yeni kişiler kazandırmaya çalışıyoruz? Yeni nesil siyasetçilik yapıyoruz, kadınların, gençlerin siyasete ilgisini artırmak. Potansiyel olarak siyasi faaliyet gerçekleştirecek kapasiteli, kabiliyetli insanları kazanmak. Böyle insanlar var ama siyasete kazandırılmamış. Onlara sizden çok güzel siyasetçi olur, il başkanı olur, belediye başkanı olur dememişler. Biz biraz da bunu kazandırmak amacındayız.

4-5 Ekim 2018 Tarihlerinde Kayseri’yi ziyaret edecek olan “ İyilik Kervanı” hakkında da bilgi veren İyi Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt: İyilik kervanının amacı şehrin meselelerini sıkıntılarını yerinde tespit etmek. Genel Merkez ile teşkilatlar arasında bir bağ sıcak ilişki oluşturmak.  Birçok ile gittiler. Orada hem basının hem oradaki teşkilatların ve sivil toplum kuruluşlarının dikkatini çektiler. Milletvekili, Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyelerinden oluşan 10 kişilik bir heyet gelecek. Bu heyetin İsmail Koncuk var, Kayseri İyi Parti Milletvekili Dursun Ataş ve Genel İdare ile Kurucular Kurulu üyelerimiz olacak. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ziyaret edilecek. Cuma günü de ilçeler ziyaret edilecek ve ilçe başkanlarının ön gördüğü kuruluşlar o ilçelerde ziyarete tabi tutulacak. Birçok müessesenin genel merkezi ile taşra teşkilatı arasında kopukluk olur maalesef aslında bu bir bakıma o kopukluğu oluşturmamak veya varsa giderme anlamında önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Her fırsatta diye getirdiğim bir şey var halkımızın kendilerine sunulmuş kalıp algı ve bilgileri bir kenara bırakıp, kafayı yaslayıp memlekette neler oluyor? Niye böyle oluyor diye sormalarını, Olumsuz anlamda yaşananlar için bunu neden kabul ettik karşı çıkmadık diye düşünmelerini isterim” dedi.

Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ