Boylu'dan, dikkat çeken sosyal medya uyarısı…

Akıl Küpü Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Nefika Boylu, sosyal medyada bilinçsiz bir şekilde çocuk mahremiyetinin ihlal edildiğini belirterek, bu konuda hem uyardı hem de mücadele için çağrıda bulundu.

Boylu'dan, dikkat çeken sosyal medya uyarısı…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Akıl Küpü Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Nefika Boylu yaptığı açıklamada 'Çocuklarımızın hakları için herkesi duyarlı olmaya ve hep birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz' dedi. Boylu, sosyal medyada bilinçsiz bir şekilde çocuk mahremiyetinin ihlal edildiğini belirterek, bu konuda hem uyardı hem de mücadele için çağrıda bulundu. Nefika Boylu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Ne yazık ki gelişen teknoloji faydaları kadar bazı olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Bu olumsuzluklardan biri de çocuk mahremiyetinin ihlali! Maalesef yaşanmış birçok acı örnek var. Sosyal medyada da karşı karşıya kaldığımız düşündüren durumlar. İşte bu çerçeve de çocuklarımızı, çocuk istismarcılarına karşı korumak hepimizin görevi. Temiz ve saf duygularla yapılan fotoğraf, video gibi paylaşımların özellikle yurt dışı kaynaklı bazı mecralar aracılığıyla istismar edilmesi, bu paylaşımların diğer çocuklara da ulaşmak için bir aracı olarak kullanılması kabul edilemez. Biz bu konuda başta ilgili kurumlar olmak üzere ailelerimizle birlikte işbirliği yapma çağrısı yapıyoruz. Türkiye ve yurtdışında bu soruna yönelik yaptığımız araştırmalarda gördüğümüz tablo gerçekten ürkütücü ve düşündürücü! Bu tehlikenin önüne geçmek için, çocuk istismarını önlemek ve yavrularımızı korumak için bizler üzerimize düşeni yapıyoruz. Çünkü bu geleceğimiz olan değerli çocuklarımız, kıymetli ailelerinin bizlere emaneti. Bu nedenle de çocukları zararlı içeriklerden ve bu yöndeki mecralardan uzak tutmalıyız.  Bu kapsamda Akıl Küpü Eğitim Kurumları olarak her zaman çocuklarımızın yanında olmaya, onlar için tehlike arz edecek her şeyin karşısında olmaya ve her daim onları korumaya devam edeceğiz. Sosyal medya paylaşımlarımızı da bu düşünceler doğrultusunda çocukların mahremiyetini koruyucu, istismara yol açmayacak şekilde yapacağımızı kamuoyuna duyuruyor, herkesi de bu konuda duyarlı olmaya, kattı sunmaya, sosyal medya gibi platformlarda çocukların mahremiyetinin ifşa edilmesine dur demeye davet ediyoruz. 
Boylu'dan, dikkat çeken sosyal medya uyarısı…