Boydaklar'a FETÖ'den ceza yağdı

Boydaklar'a FETÖ'den ceza yağdı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Boydak ailesinden 9 kişinin yargılandığı davada karar çıktı.

Kayseri 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti, Boydak kardeşlere ceza yağdırdı. İşte mahkeme tarafından verilen cezalar:

Bank Asya’ya 17725 Aralık sonrası yüklü miktarda para yatırdıkları ifade edilen ve o dosya kapsamında yargılanan isimlerden

 Sami Boydak’a “örgüt üyeliğinden” 3 yıl 1 ay 156.

Yusuf Boydak’a “Örgüt üyeliğinden” 7 yıl 6 ay.

İbrahim Boydak’, “Örgüt üyeliğinden” 1 yıl 13 ay

Merve Boydak: Beraat

Mehmet Emin Boydak: Beraat

Sema Boydak: Beraat

Ayşe Boydak: Beraat

2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 64 sayfalık Cumhuriyet Savcısı mütaalası ve sanık savunmalarını değerlendirerek, tutuklu şüpheliler Holding eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak'ı 'silahlı terör örgütü üyeliği'nden 11 yıl, 10 ay, 15 gün; holding eski CEO'su Memduh Boydak'ı 'silahlı terör örgütü yöneticiliği'nden 18 yıl; eski yönetim kurulu üyesi Şükrü Boydak'ı 10 yıl, tutuksuz yargılanan Mustafa Boydak, Erol Boydak, Bekir Boydak, İlyas Boydak ve Murat Bozdağ'ı 7'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı. Holdingin eski çalışanlardan Halit Bayhan da davadan beraat etti.

Diğer yandan TMS tarafından atanan kayyumlarca yönetilen Boydak Holding ile ilgili de ailenin aldığı bu cezalardan dolayı, ceza alan isimlere ait hisselerinin müsaderesine karar verildi.