Boydak Holding'de yeni Başkan ve yeni CEO belli oldu

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetilen Boydak Holding'de yönetim bir kez daha değişti. CEO Ertunç Laçinel'in  görevden ayrılmasının ardından  yeni CEO, Uğur Şirketler Grubu'nda da CEO  olarak görev yapan Alpaslan Baki Ertekin olarak açıklanırken, holdingde bir süre önce göreve getirilen Yönetim Kurulu Başkanı Doğuş Bektaş'ın yerine de İsmail Güler görevlendirildi.

Boydak Holding'de yeni Başkan ve yeni CEO belli oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetilen Boydak Holding’de yönetim bir kez daha değişti. CEO Ertunç Laçinel’in  görevden ayrılmasının ardından  yeni CEO, Uğur Şirketler Grubu’nda da CEO  olarak görev yapan Alpaslan Baki Ertekin olarak açıklanırken, holdingde bir süre önce göreve getirilen Yönetim Kurulu Başkanı Doğuş Bektaş’ın yerine de İsmail Güler görevlendirildi.

FETÖ soruşturması kapsamında Kayseri’de Kurulu İstikbal, Bellona ve Mondi gibi ünlü markaların içinde bulunduğu Boydak Holding'e 2016 Ağustos ayında 5 kişilik kayyum atandı. Daha sonra ise Boydak Holding, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredildi. Şu an TMSF tarafından yönetilen holdingin yönetimindeki değişim rüzgarı sürüyor.  Bir süre önce Doğuş Bektaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı  olarak görevlendirildiği holdingde Doğuş Bektaş bu görevinden alınarak Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Bektaş’ın yerine de bu kez Yönetim Kurulu Başkanı olarak  İsmail Güler görevlendirildi. TMSF’de Daire Başkanlığı görevinde de bulunan Güler,  kapatılan Bank Asya’da Yönetim Kurulu Üyesi daha sonrada  Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapmıştı. Yönetim Kurulu Başkan vekili ve aynı zamanda CEO  Ertunç Laçinel’in de görevinden ayrılmasının ardından bu göreve kimin getirileceği de merak konusuydu. Holdingde bu konuda da görevlendirme yapıldı. Buna göre Holdingin yeni CEO’su Alpaslan Baki Ertekin oldu.

YENİ CEO BASINA YENİYIL MESAJI ATIP, KENDİNİ TANITTI

Yeni yönetim kurulu görev dağılımı holdingin resmi sitesindeki yerini de alırken yeni CEO Ertekin, basın mensuplarının yeni yılını kutladı. Ertekin, mesajında şu ifadeleri kullandı:Değerli Basın Mensubu, 2017 yılı  oldukça yoğun geçti. Desteklerinizden ve katkılarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. 2018 yılının daha güzel, başarılı, keyifli, sağlıklı geçeceğine inancım tam. Yeni yılın size, ailenize ve sevdiklerinize mutluluk ve başarı getirmesi dilerim. Yeni yılda da desteklerinizi bekler, en kısa sürede bir araya gelmeyi arzu ederim.En içten selamlarımla…” Diğer yandan Boydak Holding’in yeni CEO’su Ertekin, terör örgütü FETÖ'ye finansman sağladığı iddiasıyla kayyum atanan kuruluşlardan olan Uğur Şirketler Grubu’na da CEO olarak görevlendirilmişti.

ALPASLAN BAKİ ERTEKİN KİMDİR?

Bu kez de Boydak Grubu iştiraki olan 29 şirkete CEO olarak atanan Ertekin, 1971 yılı Beykoz doğumlu. 1994 yılında Koç Grubuna bağlı olan Migros Ticaret A.Ş.’de iş hayatına başlayan Ertekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkan vekilliği görevinde bulundu ve aynı zamanda Haliç Üniversitesi, İstanbul ve Marmara Üniversitelerinde spor yöneticiliği dersleri de verdi.  Ordu-Mesudiyeli Dernekler Feerasyonu Kurucu Genel Başkanı da olan Ertekin evli ve  3 kız babası. Yeni  görevlendirmede TMSF’nin kararıyla 17 şirketin yönetim kurulu üyesi olan Fazlı Yıldırım da, Boydak Holding’de şirketlerin yönetim kurulu başkanvekilliği görevine atandı. Yeni görev dağılımı şirketin resmi internet sitesinde de yer aldı.

 Haber: Cafer ZENGİN