Borsa'da seçim sonrası ilk işlem günü

Borsa İstanbul 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimleri sonrası ilk işlem günü nasıl geçti? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Borsa'da seçim sonrası ilk işlem günü
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili yatırımcılarında merak ile beklediği Borsa İstanbul’da ilk işlem gününde neler oldu? Seçim sonuçlarına Borsa’nın tepkisi nasıldı? 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Cumhurbaşkanının netlik kazanmasıyla Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi seçim sonrası ilk işlem gününe yükselişle başladı.Borsa'da seçim sonrası ilk işlem günüGün boyu pozitif görüntü sergileyen Borsa İstanbul BİST 100 endeksi kapanışı 4678 puan ile yaptı. 
Borsa İstanbul seçim öncesi son işlem günü olan 26.05.2023 Cuma günü haftalık kapanışını BİST 100 Endeksi 4590 yapmıştı. Seçim öncesi belirsizlikler sebebiyle genel olarak negatif görünüm sergileyen Borsa İstanbul seçim belirsizliğinin kalkmasıyla ilk işlem gününde pozitif görünüm vererek BİST 100 endeksi yüzde 4.1 yükselişle 4768 puan ile ilk işlem gününü kapattı. En çok işlem gören şirketler ise Türk Hava Yolları (THYAO), Ereğli Demir Çelik (EREGL), İş Bankası (ISCTR), Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EKGYO) ve Aselsan (ASELSN) oldu.