Borsa'da işlem gören o şirketten Yahyalı'nın dağlarına yatırım

Enerjisa Yahyalı'da Güneş Enerji Santrali Kapasite Artışı projesi yapmayı planlıyor...Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Borsa'da işlem gören o şirketten Yahyalı'nın dağlarına yatırım
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sabancı Holding bünyesinde yer alan 2018 yılında Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayan Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. Kayseri İli, Yahyalı İlçesi, Çamlıca Mahallesi sınırları içerisinde 'Erciyes Rüzgâr Enerji Santrali İlave Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali Kapasite Artışı' projesi yapmayı planlıyor. Enerjisa söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince; 5 Temmuz tarihinde saat 2'de, Yahyalı İlçesi'ne bağlı Çamlıca İlkokulunda faaliyet ile ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için toplantı yapacağını duyurdu. Enerjisa yayımladığı metinde:

 

 

'Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. tarafından Kayseri İli, Yahyalı İlçesi, Çamlıca Mahallesi sınırları içerisinde 'Erciyes Rüzgâr Enerji Santrali (92 MWm/78,6 MWe) İlave Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali (16 MWm/19,8 Ha'dan 29,8 MWm/28,82 Ha'a) Kapasite Artışı' projesinin yapılması planlanmaktadır. Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince aşağıda belirtilen tarih ve saatte faaliyetle ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için 'Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı' yapılacaktır.   

Halkımıza saygı ile duyurulur.' ifadelerine yer verdi.