Borsa'da haftalık kapanış nasıl oldu?

Kayserili yatırımcılarında yakında takip ettiği Borsa BİST 100 Endeksinde yükseliş devam etti mi? Borsa İstanbul BİST 100 Endeksinde haftalık kapanış nasıl oldu? Borsa İstanbul BİST 100'de yükseliş devam edecek mi? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Borsa'da haftalık kapanış nasıl oldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz haftalarda seçim belirsizliğinin bitmesiyle yükseliş trendine başlayan Borsa İstanbul yeni kabinede Ekonomi Bakanı olarak Mehmet Şimşek’in yer almasıyla yükseliş trendine devam etmişti. Geçtiğimiz cuma günü ise Merkez Bankasının yeni başkanının Hafize Gaye Erkan olduğunun belli olmasıyla Borsa İstanbul yükselişine devam etti.
Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi 02.06.2023 Cuma günü 5114 puan ile haftalık kapanış yapmıştı. 05.06.2023 Pazartesi günü BİST 100 Endeksi 5.233 puan ile gablı bir açılış yaparak başladığı yeni haftada ise 09.06.2023 Cuma günü BİST 100 Endeksi 5.626 puan haftalık kapanışını yaptı. Geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi yüzde 12,88 oranında haftalık yükseliş göstermiş oldu. 28 Mayıs seçimlerinden sonra başlayan 2 haftalık yükseliş trendinde BİST 100 Endeksi yüzde 21 yükseliş performansı göstermiş oldu.

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

Merkez Bankası’na atanan ilk kadın başkan olan Dr. Hafize Gaye Erkan, ABD’de ‘Müthiş Türk Kızı’ olarak da biliniyor. 

Hafize Gaye Erkan, 1982 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Erkan, İstanbul Erkek Lisesi'nden ikincilik ile mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümüne 26'ncı olarak girdi ve bölümünü birincilikle tamamladı. 

Borsa'da haftalık kapanış nasıl oldu?

Hafize Gaye Erkan’a 9 üniversiteden burs teklifi geldi. Erkan, tercihini Princeton'dan yana kullandı. Böylece her yıl sadece 2 kişiye verilen 'Onursal doktora' bursu ve ABD Ulusal Bilim Vakfı'ndan araştırmaları için sınırsız bütçe imkânına sahip oldu.

Princeton'da iki yıllık doktora programını bir yılda tamamlayan ilk öğrenci olma başarısını gösterdi. Bu sayede ülkedeki "en genç finans profesörü" unvanını elde etmiş oldu. 

Hafize Gaye Erkan, finans alanında çalışmaya 2005 yılında Goldman Sachs'da başladı ve yaklaşık 9 yıl çalıştı. Ardından First Republic Bank'da yönetici olarak çalışmaya başladı. Bankada başarılı bir kariyere imza attı ve bankanın fonlarının yaklaşık 10 kata kadar büyümesinde geniş rol oynadı. Bu sayede bankanın tepe yöneticilerinden biri konumuna geldi. Hafize Gaye Erkan, küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan'da yönetim kurulu üyesi olarak yer almaktadır.