Kayseri'de yapılıyor ve bölgenin en büyüğü olacak! İşte inşaatta son durum...

Bölgenin en büyüğü olacak. Sadece Kayseri'ye değil bölgeye hizmet verecek olan merkezde son durum ne aşamada? İnşaatta gelinen noktayı Vali Gökmen Çiçek yerinde inceledi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de yapılıyor ve bölgenin en büyüğü olacak! İşte inşaatta son durum...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Büyükşehir Belediyesi, İncesu Belediyesi ve Türk Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan Kayseri Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi Yapım ve İşletim İş Birliği Protokolü kapsamında Kayseri Yeşilay Uyuşturucuyla Mücadele Rehabilitasyon Merkezi’ne yönelik çalışmalar sürüyor. Merkezin temeli 18 Ağustos 2023 tarihinde atılmıştı. Yaklaşık 7 ay sonra inşaatta önemli bir aşamaya gelindi.

Bölgenin en büyüğü olacak! İşte inşaatta son durum...

İncesu'ya yapılan merkez 200 dönüm üzerine kurulu olacak

İncesu ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi’nde 40 yataklı, 200 dönüm  alan üzerine kurulacak olan merkez, sadece Kayseri’ye değil, tüm İç Anadolu Bölgesi’ne hizmet edecek şekilde planlandı. Bölgenin alanında hizmet verecek en büyük merkezi olacağı ifade edilen Uyuşturucu ile mücadele Rehabilitasyon Merkezindeki çalışmaları yerinde inceleyen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, yetkililerden bilgi aldı. 

Bölgenin en büyüğü olacak! İşte inşaatta son durum...

Valilik'ten açıklama

Konuyla ilgili olarak Kayseri Valiğinden yapılan açıklamada, 'Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, Vali Yardımcısı Şenol Esmer, Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi ile birlikte yapımı devam eden Yeşilay Kayseri Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu' denildi. 

Bölgenin en büyüğü olacak! İşte inşaatta son durum...

Merkezde neler olacak?

Uyuşturucu başta olmak üzere her türlü bağımlılıkla mücadelede hizmet verecek olan merkez sayesinde birçok kişi şifa bulacak. Merkezin özellikler ise şu şekilde: İncesu yolu üzerinde bulunan alan üzerinde kurulacak olan Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi’nin, 9.097 m2 oturum alanında, Atölyeler, İdari Ofisler, Yatak Odaları ve Terapi Odaları’nın bulunduğu Rehabilitasyon Merkezi, 3.088 m2 oturum alanında bulunan, Spor Aktiviteleri, Fitness Salonları, Kapalı Yüzme Havuzu ve Basketbol ve Voleybol Salonlarının bulunduğu Spor Merkezi,  5.294 m2 oturum alanında, Atölyeler, İdari Ofisler, Sergi Salonları, Kermes Alanları, Konferans Salonları, Küçük Toplantı Salonları ve 120 Kişilik Misafirhanenin bulunduğu Ana Bina, 1.237 m2 oturum alanında, Günlük Kullanım ve Organizasyon kullanımları için Restaurant, 65 m2 x 10 adet olmak üzere toplam 650 m2 alan üzerinde Kamp Alanı Bungalov, 191 m2 alanda, Sosyal Toplanma Alanının bulunduğu Kamp Ateşi,  259 m2 günlük kullanım için Kafeterya, 14.941 m2 oturum alanında, 6 Adet Tenis Kortu, 3 Adet Çim Halı Futbol Sahası, 3 Adet Basketbol ve Voleybol Sahasının bulunduğu Açık Spor Alanları, . 3.565 m2 oturum alanında, Okçuluk ve Mini Golf sahalarının bulunduğu Ortak Sosyal Alanları’ndan oluşması planlanmaktadır.