Bölge Müdürlüğü'nün yeşil enerji hareketi

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü'nün çevre dostu yaklaşımıyla gerçekleştirdiği güneş enerjisi paneli kurulumu projesiyle 303 adet çatı tipi güneş enerji paneli yerleştirdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Bölge Müdürlüğü'nün yeşil enerji hareketi

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü, doğal kaynaklarımızın korunması ve çevre dostu enerji kullanımı konusunda önemli bir adım atmıştır. Ülkemizin güneş enerjisi potansiyelinden maksimum düzeyde faydalanmayı hedefleyen bu proje, çevre dostu ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan güneş enerjisini kullanarak hem doğaya zarar verilmesini önlemekte hem de enerji ihtiyacını karşılamaktadır.

Bölge Müdürlüğü'nün yeşil enerji hareketi

Güneş enerjisi paneli kurulumu, Orman Bölge Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan binaların çatılarında gerçekleştirilmiştir. Bu panel kurulumuyla birlikte,  303 adet çatı tipi güneş enerji paneliyle güneş enerjisinden elektrik üretimi sağlanmaktadır. Bu sayede, binaların enerji ihtiyacının bir kısmı güneş enerjisiyle karşılanmakta, böylelikle çevreye duyarlı bir enerji üretimi gerçekleştirilmektedir.

Bölge Müdürlüğü'nün yeşil enerji hareketi

Konuyla ilgili Kayseri Orman Bölge Müdürlüğünün yaptığı açıklama şu şekilde: “Güneş, en önemli temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarındandır. Ülkemiz ise bulunduğu coğrafi konum bakımından, güneş enerjisi potansiyeli ile diğer birçok ülkeye kıyasla oldukça avantajlı konumdadır. Bu sebeple hem düşük maliyetli hem de oldukça verimli bir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden faydalanma çalışmaları ülkemizde giderek yaygınlaşmaktadır.

Bölge Müdürlüğü'nün yeşil enerji hareketi

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından, bir yandan en büyük doğal zenginliklerimiz olan ormanlarımız korunurken, diğer yandan ise doğaya zarar vermeyen ve çevre dostu yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda çaba sarf edilmektedir. Bu maksatla Orman Bölge Müdürlüğü yerleşkesindeki binaların çatısına 303 adet çatı tipi güneş enerji paneli kurulumu tamamlanarak hizmete alınmıştır.”