Böhürler yabancı parlamenterleri neden Erciyes'e davet etti?

TBMM Türkiye-Endonezya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, yabancı parlamenterleri Erciyes'e davet etti. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Böhürler yabancı parlamenterleri neden Erciyes'e davet etti?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti’de nöbetçi vekil uygulamasında bu hafta nöbetçi vekil AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler oldu. İl binasında İl Başkanı Fatih Üzüm ile birlikte kameraların karşısına çıkan Böhürler, gündemdeki konularla ilgili görüşlerini kamuoyu ile paylaştı.  İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında, son 10 yılda savaşlarda ölen çocuk sayısından çok daha fazla çocuğun öldüğünü belirten Böhürler, “Çocukların barış içinde yaşayacağı bir dünyayı kurma hayalini hepimiz paylaşıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız da devam ediyor. Cumhurbaşkanımız, başta olmak üzere, aslında TBMM’de en önemli gündem maddelerinden birisi barış, barışın sağlanması ve Türkiye'nin bu konuda yapacağı katkılar. Gazze'deki bu barışın sağlanmasına yönelik destek veren ülkeler var. Buna karşı çıkan ülkeler de var. İsrail'in yanında duran ülkeler de var. Biz burada bir diplomasiyle mümkün olduğu kadar konuya dikkat çekmek. En azından sivillerin, çocukların yaşama hakkını savunmak ve bunu savunanlarla bir dayanışma ağı oluşturma noktasında çaba sar ediyoruz. Bu çerçevede Endonezya'da bizim de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de üyesi olduğu MIKTA  ismiyle işte Kore,  Endonezya, Meksika ve Avustralya'nın dahil olduğu bir birlik toplantısı vardı. Meclis Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş'la birlikte o toplantıya katıldık. Ben de Endonezya dostluk grubu başkanıyım ve orada da Filistin konusunda bir duyarlılık oluşturmaya çalıştık” dedi. 

Uzakdoğu ve Endonezyalıların ilgisini çekmek için... 

Uzakdoğu ve Aysa ile yapılan görüşme birliklerin önemine dikkat çeken Böhürler, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Çünkü dünyanın geleceğinde bu bölgeler yer alıyor. Dünyanın dengesi oraya doğru gidiyor ve güçleniyor bu ülkeler. Endonezya 280 milyon nüfuslu güçlü bir ülke ve Türkiye'den Kapadokya'yı biliyorlar. Bir hayli de turist geliyor. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda turist sayısını artırmak. Kayseri'de bu turistleri ikame ettirmek. Biz de oradaki parlamenterleri Erciyes'e davet ettik. Turizm merkezi olarak Erciyes'i Uzakdoğu ve Asya'da ilgi uyandırmak için hem turizm ofislerimiz, hem Kültür Bakanlığımızla bir çalışma içindeyiz. Mümkün olduğu kadar çok insan Kayseri'yi bilsin, buraya gelsin ve güzelliklerini görsün. Bizim için Soğanlı çok önemli. Bu bölgeleri tanıtmak istiyoruz. Hatta bir film senaryosu geldi bu süre içerisinde. Senaryoda bir çift balayı geçirecek ve bu balayı da burada olacak. Endonezya yapımı bir dizi filmine Soğanlı'yı önerdik. mümkün olduğu kadar şehrimizi tanıtma noktasında tüm ziyaretlerimizde bir çaba sarf ediyoruz"