Böhürler'den anket açıklaması: Halkımız AK Parti'nin arkasında!

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, İsrail'in Gazze saldırıları sonrasında İsrail ile ticaret tartışmalarına değinerek, 'Bugün Türkiye çok ince bir ipte yürümek durumundadır Filistin'e yardım ederken' dedi. Böhürler, ayrıca 'Yapılan anketler Türk halkının da Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Hükûmetinin kararlarının arkasında durduğunu göstermektedir' şeklinde konuştu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Böhürler'den anket açıklaması: Halkımız AK Parti'nin arkasında!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, İsrail’in Gazze saldırıları sonrasında İsrail ile ticaret tartışmalarına değinerek, “2002 yılından itibaren Türkiye sadece İsrail değil, bütün dünyayla ticaret hacmini artırmış bir ülkedir” dedi. “Bugün Türkiye çok ince bir ipte yürümek durumundadır Filistin'e yardım ederken” diyen Böhürler, ayrıca “Yapılan anketler Türk halkının da Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Hükûmetinin kararlarının arkasında durduğunu göstermektedir” şeklinde konuştu. 

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Meclis’te konuştu. Böhürler açıklamasında İsrail’i kınadı. Böhürler, “Türkiye Cumhuriyeti’nin milletvekilleri olarak bizler ve Hükûmet vekili olduğumuz Türk milletinin güvenliğini öncelemek mecburiyetindeyiz. Güvenlik ve ticaret alanında Türkiye’nin lehine yapmamız gerekenleri yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Birincisi Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere İsrail'in Filistinlilere yaşattığı zulme en net duruş sergileyen devlet Türkiye olmuştur. Bu, geçmişte de böyleydi, bugün de devam etmektedir. Filistinlilere insani yardım götürülmesinde, bu katliamın durmasında tüm medeni devletler kafasını kuma gömmüşken Türkiye elini taşın altına koymaktadır. Şu gerçek idrak edilmesi gerekir ki Filistin toprakları gasbedilmiş bir ülkedir, Gazze kuşatılmış, hapsedilmiş bir bölgedir. Dolayısıyla Gazze için bir adım atılmak istendiğinde bu ya Mısır üzerinden Refah Sınır Kapısından ya da İsrail kontrolündeki bölgelerden geçerek yapılmak mecburiyetindedir. Yani bugün Türkiye çok ince bir ipte yürümek durumundadır Filistin'e yardım ederken” dedi.
TÜRKİYE SEMAYA BAKTIĞINDA BAYRAKTAR, ANKA, AKINCI GİBİ SİHA’LARIN VARLIĞINI GÖREN BİR NOKTAYA GELMİŞTİR
“2002 yılından itibaren Türkiye sadece İsrail değil, bütün dünyayla ticaret hacmini artırmış bir ülkedir” diyen AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sadece İsrail'de değil, bütün çatışma bölgelerinde her türlü insani yardımı sağlamak için siyasi ilişkilerimizi canlı tutmak zorundayız. Bu sayede geçmişte de bugünde de Filistin'e, Gazze'ye en erken yardım ulaştıran ülke olduk. Bunu yaparken hem Cumhurbaşkanımızın hem de Dışişleri Bakanımızın gösterdiği hassasiyet, hamiyet, beceri ortadadır. Yapılan anketler Türk halkının da Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Hükûmetinin kararlarının arkasında durduğunu göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti 1988 yılından beri Filistin devletini tanımakta, Gazze'yi Filistin'in bir parçası kabul etmektedir. Ancak Filistin'e giriş çıkışların İsrail kontrolünde olması Filistinlilerin seyahat özgürlüğünü kısıtlamaktadır. Başka işlerle uğraşmaktan son 20 yıldır Türkiye’nin kat ettiği yolu takip etmemişsiniz. 90’larda İsrail'den rica minnet alınan Heron’larla başlayan yolda bugün geldiğimiz noktanın farkında mısınız? Türkiye, bugün, kendi güvenliğini kendi geliştirdiği araçlarla sağlamanın ötesinde dostlarının güvenliğine garantör olur noktaya gelmiştir.

Böhürler'den anket açıklaması: Halkımız AK Parti'nin arkasında!
Karabağ’daki soydaşlarımızın güvenliğinden tutun, Ukrayna'daki partnerlerimizin mücadelesine kadar her yerde insani duruşumuzu ortaya koyuyoruz. Hem doğu hem batı Afrika’da egemenlik hakları ihlal edilen ülkeler bugün güvenlik alanında yüzünü Türkiye’ye çevirmiş durumda. Semaya baktığında Bayraktar, ANKA, Akıncı gibi SİHA’ların varlığını gören bir noktaya gelmiştir varlığıyla.
 100’üncü yılını kutladığımız cumhuriyetimizin egemenliğini ayakları yere basar şekilde sağlamak için son yirmi yılda yapılan, atılan adımları yok saymak aymazlık değilse de en hafifinden cahilliktir. İsrail on sekiz günde bir atom bombası gücünde patlayıcı kullandı. Evet, tespit ve incelemelerde bulunmamız, sormamız gereken sorular var. İsrail'in Gazze'de uyguladığı şiddeti nasıl durdurabiliriz, sivil halkın korunması ve insani yardımların bölgeye ulaşması için neler yapabiliriz, bölgede kalıcı barışı nasıl sağlayabiliriz? Türkiye kendi vatandaşları ve başta Gazze'de yaşayan Filistinliler olmak üzere diğer zulme uğrayanlar için gerekli tüm adımları atacaktır. Gazi Meclisimiz olarak bize düşen bu noktada sapasağlam, Hükûmetimizin arkasında durmaktır. Bu vesileyle cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutluyorum. İstiklal Savaşı’nda egemenlik mücadelesi veren tüm şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, manevi şahsiyetlerine şükranlarımı iletiyorum.