'Bize anlatın! Bu zamların gerekçesi nedir? Zamları kim yapıyor' buluşması!

Elektrik Şirketi'nde merakla beklenen buluşma gerçekleşti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer'in, bir süredir Meclis toplantılarında verdiği mücadelenin ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

'Bize anlatın! Bu zamların gerekçesi nedir? Zamları kim yapıyor' buluşması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li Meclis Üyesi ve aynı zamanda partinin Grup Başkanvekili Özgür Özer, şubat ayı Meclis toplantısında elektrik zamlarına dikkat çekerek, elektrik faturalarına yapılan yüksek zamların gerekçesinin anlatılması konusunda talepte bulunmuştu. 

'BU ZAMLARI KİM YAPIYOR?'

Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi’nin yüzde 51’nin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu vurgulayan Özer, “Elektrik zamları vatandaşı sıkıntıya soktu. Biz CHP olarak bu zamlara tepkiliyiz.  Zamlar neden bu kadar yüksek ve ne için yapıldı? Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu olarak bu konuda bilgilendirme istiyoruz. Hükümet yetkilileri ‘zamları biz yapmıyoruz’ diye bir açıklama yaptı ve ardından da elektrik dağıtım şirketleri de benzer açıklamalar yapıyor. Bizler merak ediyoruz, bu zamları kim yapıyor?” ifadelerini kullanmıştı.

ELEKTRİK ŞİRKETİNDE BEKLENEN BULUŞMA!

Özer’in bu çıkışının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Elektrik Şirketi yetkililerince Belediye Meclis üyelerine bu konuda sunum yapılması konusunda harekete geçti. Yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından beklenen buluşma gerçekleşti. Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi'ndeki toplantıda nelerin konuşulduğu merak konusu olurken, Başkan Büyükkılıç buluşmayla ilgili açıklama yaptı. 

'KAYIP KAÇAK ORANININ EN DÜŞÜK OLDUĞU İLİN KAYSERİ'

Başkan Büyükkılıç, “Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerine gerçekleştirdiği sunumda Türkiye’de kayıp kaçak oranının en düşük olduğu ilin Kayseri olduğunu belirten KCETAŞ Genel Müdürümüz Hidayet Atasoy, Meclis Üyelerimize enerji piyasası ve şirketin maliyetleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkanı olarak şirketimizin şeffaflığının ve nasıl profesyonel yönetildiğinin bilinmesi adına çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Katkıları için Hidayet Bey’e, katılımları için de meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” açıklaması yaptı.