Saadet Partisi Adayından 'BİTMEYEN' Yer Kavgasına Tepki

Saadet Partisi Adayından 'BİTMEYEN' Yer Kavgasına Tepki
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Melikgazi Belediye Başkan adayı Sinan Aktaş, yeni hal yasası ile pazarcı esnafının mağdur olacağını belirterek, “Pazar yerleri ihale ile birilerine kiralanacak ya da satılacak. Burada pazarcılar mağdur olacak. Bundan kimsenin haberi yok. Bu konuya acil müdahale edilmeli” dedi.

 Diğer yandan Aktaş,  Melikgazi ilçesi  Karacaoğlu Mahallesi Aşkale Çıkmazı yani Beştepeler’in arka tarafına kurulan Bit Pazarında da büyük kavgaların yaşandığını ifade ederek, bu duruma duyarsız kalınmasına tepki gösterdi. Aktaş,  “Orada insanlar yer için kavga ediyorlar ve ciddi kavgalar var. Bu duruma yıllardır duyarsız kalınabilir mi? Bir belediye başkanı bu kavgaları görmezden gelebilir mi?” diye sordu.

 Saadet Partisi (SP) Melikgazi Belediye Başkan adayı Sinan Aktaş, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Mahalle ziyaretleri ile vatandaşa projelerini anlatan Aktaş, özellikle Pazar ziyaretlerinde pazarcılarında tedirgin olduğunu belirttiği bir konuyu gündeme getirdi. Yeni Hal Yasası ile pazarcı esnafının mağdur edileceğini savunan Aktaş, bu yasasının önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Aktaş, “Yeni  yasa ile pazar yerleri ihaleye açılacak. Biri gelecek Pazar yerlerini kiralayacak.

Pazarcı kardeşimiz gelecek falanca yerden yer ver  bana diyecek. Metrekaresini orayı ihaleyle satın alan  ya da kiralayan şirketten 3 lira 5 liraya da 10 liraya kiralayacak. Böyle bir sıkıntı var v e bundan kimsenin haberi yok. Bu konuya müdahale edilmeli. Bu yasasının önü açılmamalı. Çünkü pazarcı esnafı için bu ciddi bir sıkıntı.  Biz bu hal yasaısna karşı çıkacağız ve esnafın mağdur edilmemesi için mücadele edeceğiz” dedi.

“BUNA DUYARSIZ KALINIR MI?”

Diğer yandan Aktaş,  dikkat çeken bir konuyu da gündeme taşıdı. İkinci el eşyaların satıldığı Bit Pazarına dikkat çeken Aktaş, Melikgazi ilçesi ne bağlı Karacaoğlu Mahallesi Aşkale Çıkmazı yani Beştepeler’in arka tarafına kurulan Bit Pazarında ciddi kavgaların yaşandığını belirtti ve oluşabilecek olumsuzluklara dikkat çekti. Aktaş, “Bir süre önce Bit Pazarını ziyaret ettik. Gittik, oradaki  vatandaşları dinledik. Yoğun da ilgi var. Dağ, taş araba dolu, insan dolu. Adeta insan kaynıyor bölge.  Oradaki vatandaşlar yıllardır satış yaptıklarını ifade ediyor. Ve kurulduğu her gün de yoğun ilgi olduğunu belirtiyorlar. Ancak orada büyük bir sorun var. İnsanlar yer için kavga ediyorlar. Bu kavgalar ciddi kavgalar. Buna rağmen belediye başkanı bu duruma nasıl duyarsız kalabilir. Buna duyarsız kalınır mı? Biz bu yöndeki sorunları da çözeceğimizin sözünü veriyoruz. Orada herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için gerekli çalışmaları göreve geldiğimiz de yapacağız” diye konuştu. Haber: Cafer ZENGİN