'Bitme noktasına geldi! Bu yanlıştan vazgeçin'

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık konusunda da kötü yönetildiğini belirterek, üreticilerin taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini söyledi.

'Bitme noktasına geldi! Bu yanlıştan vazgeçin'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, hayvancılık sektörünün sorunlarına dikkat çekerek, “İthalatı çözüm olarak düşünerek üretimi dışlayan politikalar nedeniyle bugün hayvancılık sektörü bitme noktasına geldi. İktidara sesleniyorum; bu yanlıştan vazgeçin hem ülkeyi hem sektörü felakete sürüklemeyin” diye konuştu. 
'Hayvancılık sektörü bitme noktasına geldi! Bu yanlıştan vazgeçin'
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye’nin her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık konusunda da kötü yönetildiğini belirterek, üreticilerin taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini söyledi. Ulusal Hayvancılık Konseyi ve sektör temsilcilerinin çığlığının duyulması gerektiğini belirten Arık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Bir zamanlar kendi kendine yeten 7 ülkeden biri iken bugün saman ithal eder hale gelmişsek bunun tek sorumlusu 20 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarıdır. ‘Paramız var ithal ediyoruz’ diyen, Fransız çiftçilerine verdiği destek için ödül alan Tarım ve Hayvancılık bakanlarının olduğu bir ülkede maalesef bu tablo normal bir tablo. Çünkü bu iktidarın bu milletle hiçbir bağı kalmamıştır; onlar üretenin, alın teri dökenin düşmanıdır. Süt üreticileri çiğ süt fiyatının yeniden belirlenmesini istiyor; besici karkas fiyatlarının zarar etmeyecekleri bir noktaya çekilmesini istiyor. Çünkü üretici kar etmeyi unuttu, daha fazla zarar etmemek için üretimden kopuyor. Ekmeyince, hayvan alıp satmayınca hiç değilse zarar etmiyor. İthalatı çözüm olarak düşünerek üretimi dışlayan politikalar nedeniyle bugün hayvancılık sektörü bitme noktasına geldi. İktidara sesleniyorum; bu yanlıştan vazgeçin hem ülkeyi hem sektörü felakete sürüklemeyin. Bu yanlıştan vazgeçin.”
'Hayvancılık sektörü bitme noktasına geldi! Bu yanlıştan vazgeçin'