Bir zamanlar Kayseri milletvekiliydi! Şimdi parti kuruyor

Yerel seçim öncesi ortaya atılan iddialar dikkat çekti. Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve üç dönem Kayseri Milletvekilliği yapan Yusuf Halaçoğlu hakkında bomba bir iddia ortaya atıldı. Halaçoğlu yeni bir parti mi kuruyor? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Bir zamanlar Kayseri milletvekiliydi! Şimdi parti kuruyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Partiler yerel seçim hazırlıklarına sürdürürken kulislerde dolaşan iddialar dikkat çekti. Gazeteci İsmail Saymaz, katıldığı bir canlı yayında yerel seçim öncesi yeni bir parti kurulabileceği iddialarını gündeme taşıdı. Saymaz canlı yayında, MHP eski Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve arkadaşlarının parti kurma hazırlığında olduğunu söyledi. Bir zamanlar Kayseri milletvekiliydi! Şimdi parti mi kuruyor?Saymaz konuşmasında, “Milliyetçi cenahta yine hareketler var. Yusuf Halaçoğlu ve arkadaşları parti kurma hazırlığındalar yani yeni bir milliyetçi parti daha doğuyor.Yusuf Halaçoğlu, MHP’den ayrıldı, İyi Parti’den ayırıldı, Zafer Partisi'nin de kuruluş sürecinde yer aldı diye biliyorum. Şimdi bu üç partiden ayrılıp kendi partisini kuruyor. Siyaset biraz karışacak.” ifadelerini kullandı.Bir zamanlar Kayseri milletvekiliydi! Şimdi parti mi kuruyor?Yusuf Halaçoğlu kimdir?
Yusuf Halaçoğlu 1949 Adana doğumlu Türk tarihçi ve siyasetçidir. 1993-2008 yılları arası Türk Tarih Kurumu başkanlığı yapmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin 24., 25. ve 26. dönem Kayseri milletvekilidir ve eski TBMM MHP Grup Başkanvekili’dir. 10 Mart 2017 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilmiştir. Bir zamanlar Kayseri milletvekiliydi! Şimdi parti mi kuruyor?Diğer yandan Halaçoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan'ı desteklemişti. Oğan’ın ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararına da tepki göstermiş ve “Böyle bir sonucu öngöremediğim için siz imza verenlerden özür diliyorum. Halbuki bugüne kadar en azından milliyetçiliğinde samimi olduğu kanaatim vardı." ifadelerine yer vermişti.