Bir imamın oğlu olarak…

Tanınan Gazeteci Mehmet Çek ve Kayserili anketör Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir'den Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'a tepki. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Bir imamın oğlu olarak…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve halen tartışılmaya devam eden Diyarbakır ili Kulp ilçesinde Cuma namazı sonrasında ilçe Kaymakamının Cami imamını dövdüğüne yönelik ortaya çıkan haberler hakkında tanınan Gazeteci Mehmet Çek ve Kayserili anketör Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir'den açıklama geldi.

19 Ocak Cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen hutbeyi okuyan cami imamı hutbede şehitlerimiz ile ilgili rahmet duasını okumayıp gerekçe olarak da 'bana baskı yapılıyor o yüzden okumadım' dediği bu açıklama sonrası da ilçe Kaymakamının cami imamını darp ettiği iddiaları Türkiye gündemine oturmuştu.

Olaya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bir açıklama yaparak İçişleri Bakanlığını göreve davet etmiş yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu nasıl bir çiğliktir. Bu nasıl bir hamlıktır. Böyle mülki amir mi olur Allah aşkına! Kaymakamın, masumlaştırmak için yaptığı hiç bir gayretin bu çirkinliği örtmeyeceğini, hasıraltı edilmeyeceğini düşünüyor, İçişleri Bakanlığının gereğini yapacağına inanıyorum."

Paylaşım sonrası, Tanınan Gazeteci Mehmet Çek ve Kayserili anketör Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Başkan Yalçın'a tepki göstererek 'X' adlı sosyal medya platformu üzerinden çeşitli açıklamalar yaptılar.

Gazeteci Mehmet Çek, "Diyarbakır`ın Kulp ilçesinde Cuma namazında Camii imamı, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilmiş hutbede yeralan şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası`nı okumuyor. Yani gönderilmiş hutbe metninden Şehitler ile ilgili rahmet kısmını atlıyor. Namazda bulunan ilçe Kaymakamı hutbeden sonra imamın yanına giderek `Şehitlerle ilgili bölümü okumamak nedir imam efendi?` diye tepki veriyor. İmam 'Bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım' deyince, 'Sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir?' diyor.

Ondan sonrası klasik Diyarbakır siyaseti.  

İmam`a elbirliğiyle bir darp raporu alınıyor. Önce Diyarbakır Diyanet-Sen ardından Memur-Sen yönetimi, genç kaymakamı hedefe koyup, ortalığı velveleye veriyorlar. İçişleri Bakanını kaymakamı görevden almaya davet ediyorlar.  

Sn. Memur-Sen Genel Başkan ve Yardımcısı, bas bas bağırmışsınız. Evet, kaymakamın imamı darp ettigi iddiasi elbette soruşturulmalı. Fakat memurunuzun hutbeden şehitlerle ilgili bölümü çıkarmasına dair tek kelime etmemişsiniz? 
İmam hangi gerekçe ile şehitlerle ilgili kısmı hutbeden çıkartıyor?  PKK`lıların kendisine baskı yaptığını söylemiş. Hadi imam teslim olmuş o baskıya, Kaymakam da mı teslim olmalıydı?

İlçe kaymakamı, terör işbirlikçilerinin cirit attığı, hala alttan alta hakimiyet kurmaya çalıştığı bölgede, böyle durumlarda  olaya müdahil olmayacaksa ne iş yapacak orada? Asli vazifelerinden değilmidir bu?  Devlet devletse, yapması gereken ilk iş o imama görevden el çektirtmek olmalı." dedi.

Daşdemir ise paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Babası rahmetli olmuş bir imamın evladı olarak Kesinlikle Mehmet Çek ile aynı kanaatteyim. Şehitlerimize rahmet dilemeyen İmam defolsun gitsin. Bu imama sahip çıkan memur sen genel başkanı İstifa etsin."

Bir imamın oğlu olarak…
Bir imamın oğlu olarak…