'Bir günde 4 kadın öldürüldü' diyen Özer: Artık laf değil, icraat bekliyoruz

Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, bir günde farklı illerde meydana gelen olaylarda 4 kadının öldürüldüğünü ifade ederek, bu duruma tepki gösterdi. Özer, 'Artık lafta kalan söylemler değil, icraat istiyoruz, acil bekliyoruz. Çünkü kadınlar ölüyor' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

'Bir günde 4 kadın öldürüldü' diyen Özer: Artık laf değil, icraat bekliyoruz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Türkiye'de farklı illerde meydana gelen olaylarda 4 kadının bir gün içerisinde cinayete kurban gittiğini ifade eden Özer, 'Bir günde 4 Kadın katledildi. Kadına yönelik şiddet, kadına yönelik zulüm devam ediyor. Kadınlar ölüyor. Adım atması gerekenler susuyor' diye konuştu.

Artık laf değil icraat istiyoruz

'Bizler, sorumluları defalarca göreve davet ettik, etmeye de devam edeceğiz' diyen Başkan Ümit Özer, 'Bu konuda ciddi adımlar atılmasını istiyor ve bekliyoruz. Kadını koruyan yasaların birilerinin keyfi ile kaldırılmasını istemiyoruz. Cinsiyet, ayrımcı bakışın, bu bakıştan güç alan politikaların, terk edilmesini istiyoruz. Okullarda kadın erkek eşitliğine yönelik etkinliklerin ve derslerin yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Kısacası artık lafta kalan söylemler değil, icraat istiyoruz, acil bekliyoruz. Çünkü kadınlar ölüyor' ifadelerini kullandı.