'Bir çocuk zehirlenirse katili Tarım Bakanlığı'dır'

Tüm İş Konfederasyonu ve Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin, Talas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün uygulamasına tepki göstererek, 'Bir çocuk zehirlenirse katili Tarım Bakanlığı'dır dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

'Bir çocuk zehirlenirse katili Tarım Bakanlığı'dır'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuru ile vatandaşları uyarak, kırsal mahallerde kuduz hastalığına karşı alarma geçildiğini bu kapsamda, kuduzla mücadelede havadan pasta şeklinde tabletlerin atılacağı, vatandaşların özellikle de çocukların tabletler konusunda duyarlı olmasını istedi.

Bir çocuk zehirlenirse katili Tarım Bakanlığı'dır
Talas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün bu uygulamasına karşı çıkanlar da var.  Olay Türk ekranlarında yayımlanan Karşı Karşı programında konuşan Tüm İş Konfederasyonu ve Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin, uygulamaya tepki göstererek, “Bir çocuk ölürse sorumlusu Tarım Bakanlığı’dır” diye konuştu. 
Havadan atılan maddenin içeriğinin bilinmediğini ifade eden Şahin, “Pasta şeklinde kuduz aşısı… Büyük bir iddia ile söylüyorum. İnşallah beni yalanlarlar: Derler ki, ‘Biz bunun içeriğini biliyoruz. Biz yaptık bunu, asla zararlı değil’ Ama bunu diyecek bürokrat yok Türkiye’de. Çünkü pastayı kendimiz üretmiyoruz. Hatta üretilen o pastayı açıp içeriğinde ne var bulamıyoruz. Biz bilemiyoruz, maalesef…”
Türkiye’de bir kuduz probleminin olmadığını ifade eden Şahin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Aşı yapıyoruz diye yukarıdan bir şeyler atmak. Bu konuda bir çocuk zehirlenirse bunun katili Tarım Bakanlığı'dır. Bak o çocukların katili Tarım Bakanlığı'dır. Öyle pasta şeklinde bir şeyler atıp aman ha çocuklarınıza bunu yedirmeyin diyerek, hayırdır ne oldu? Yani ne tilkisi var? Tilkiler nerede? Kaç tane tilki var? Sen binlerce oradan pasta atıyorsun ya. Tilkinin sayısını biliyor musun ya? Kuduz olduğunu nereden biliyorsun? Yani madem yerini biliyorsun niye bizzat aşılama yöntemini yapmıyorsun? Daha böyle yukarıdan atarak çocuktan alabileceği şekilde. İçinde ne var bunun? İçini bilmiyorsun…”
Hedef kedi ve köpekler
Asıl hedefin tilkiler değil kedi ve köpekler olduğunu belirten Şahin,  Son zamanlarda köpeklerle ilgili acayip tepkiler var biliyorsun. Başıboş köpekler. Bunlarla ilgili bir belediyenin tedbir aldığını duydunuz mu haberci olarak? Bir belediye, bu başıboş köpeklerle ilgili bir program yaptı, bir çalışma yapıyor. Ya sürekli haberler bir çocuk parçalanıyor. İşte saldırılar oluyor, yaralanmalar oluyor falan. Fakat ya şöyle bir tedbir yapıyoruz. Şu tür bir uygulamamız var diyen bir belediyeye rastladık mı? Rastlamadık. Niye yapmıyorlar acaba? Yani bu köpeklerle ilgili niye bir tedbir alınmıyor? Başıboş köpeklerle ilgili. Bu başıboş köpeklerle ilgili hedeflenen bir şey mi var? Onları köpeklere yiyeceğini ben çok iyi biliyorum. Bak bunları köpeklerin yiyeceğini köpeklere nasıl bir etki yapacak bu acaba? Yani saldırganlıklarını mı arttıracak? Kimyalarını mı bozacak? He insanlarla ilgili bir şey mi deniyorlar? Ya bir şey mi deniyorlar? Yani bu ülke maalesef deneyler ülkesi oldu. 
Ama Bak şimdi burada şu atılanlarla tarım il müdürlüğü, ilçe müdürlüğü olarak verilen kağıdı o işte hayvanları aşılamak için bunları sorgulamazlar. Emir kulu çünkü. Amir öyle dedi. Ama amaç ne burada? Bak neyi deniyorlar acaba? Bir de çocukların mahalle niye mahalleye yakın yere atıyorsun ya? Niye? Oraya girenleri sen tespit et hayvanları. Git yakala. İmkanın mı yok? Hatta uzaktan iğneyle bayılt. Götür. Yani her türlü imkanın var. Niye havadan? Bir çocuk ölsün. katilini ilan ediyorum Tarım Bakanı. Bir çocuk ölürse ondan…”