Billboard duyurumuza bile engel olmak istiyorlar! Korkunun ecele faydası yok

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinin Lideri Meral Akşener'in, Kayseri ziyaretine ilişkin ilanlarına engel olunduğunu belirterek, bu duruma tepki gösterdi. İddialarla ilgili Büyükşehir Belediyesi'den de açıklama geldi.

Billboard duyurumuza bile engel olmak istiyorlar! Korkunun ecele faydası yok
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’in, Kayseri ziyareti öncesinde çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı. Milletvekili Ataş, “Her zaman olduğu gibi bir engellemeyle karşı karşıya kaldık. Genel ve yerel seçimlerde yaptıkları gibi bütün firmalara baskı yaparak buralarda Sayın Genel Başkanımızın Kayseri’ye gelişini duyurmamıza izin verilmedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanının bizzat kendisinin ve AK Parti yetkililerin baskısıyla firmalar bizlere vermedi ve duyurmamıza engel olmaya çalıştılar. Bir genel başkan hangi parti olursa olsun layıkıyla gelip layıkıyla Kayseri’de ağırlanmalı” dedi.

ENGELLEYEMEYECEKLER, BİZ BU ENGELLERİ AŞA AŞA BU NOKTAYA GELDİK
“Engelleyemeyecekler, biz bu engelleri aşa aşa bu noktaya geldik ve yolumuza da bu şekilde devam edeceğiz” diyen Ataş, “Buradan da bütün kamuoyuna şunu duyurmak isterim ki artık saltanatları emin olun ki ilk seçimde başlarına geçecek. Bu haksızlıkların, harami düzenin, kural tanımaz düzenleri bu gidişle başlarına geçecek. Bunu da gördüler korkunun ecele faydası yok” diye konuştu. 

KINIYORUM
Açıklamasında Başkan Büyükkılıç’ı da aradığını belirten Milletvekili Ataş, “Sayın Memduh Büyükkılıç’ı aradım kendilerine bunu söyledim,  hiçbir çözüm üretmedi. Üretmediği gibi daha önce de bizim bir afişimizi Türkiye’de yer alan bir projede bir saat içerisinde Kayseri’de indirtmişlerdi. Bunu da kendisinin indirttiğini daha önce de net bir şekilde söylemişti. Ben buradan kendilerini kınıyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN İDDİALARA YANIT: GERÇEK DIŞI!
Ataş’ın bu yöndeki açıklamalarının ardından Büyükşehir Belediyesi’nden cevap geldi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:  Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin iddia edildiği gibi açık hava reklam mecralarının işletme hakkını ihaleyle alan firmaya müdahale etmesi ve yönlendirmesi söz konusu olamaz. Başka sektörlerde olduğu gibi bu sektörde de ihaleyi alan firma ticari bir faaliyet yürütmekte olup, reklam mecralarının kiralanması ve kullandırılmasıyla ilgili iş ve işlemleri kendi organizasyonuyla gerçekleştirmektedir. Reklam mecralarına izinsiz bir şekilde asılan ve “korsan” tabir edilen pankart ya da afişlerin kaldırılması da yine kanundan kaynaklanmaktadır. İzinsiz ve bedelsiz bir şekilde bir başkasına ait alanı “gasp ederek” kullanmaya çalışanlara göz yumulması düşünülemez. Daha öncede münferit şekilde yaşanan olaylarda da korsan afişlere asla müsaade edilmemiştir. Kamuoyunda “Reklam mecralarına müdahale ediliyor” şeklinde oluşturulmaya çalışılan algının gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmadığı gibi farklı amaçlara hizmet ettiği de açıktır. Eksik ve yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmak ve “Kanundan kaynaklı” uygulamaları yok sayarak kişisel çıkar sağlamaya yönelik popülist açıklamalar yapmak kimseye yarar sağlamayacaktır. Aksine, yanılttığı her bir Kayserilinin kul hakkına girmesine yol açacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.