Bilim dünyasının merakla beklediği o liste açıklandı! Listede ERÜ'den bakın kimler var?

Bilim dünyasının merakla beklediği liste açıklandı! Erciyes Üniversitesi'nden 50 isim var. İşte o isimler...

Bilim dünyasının merakla beklediği o liste açıklandı! Listede ERÜ'den bakın kimler var?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dünyada 200 ülkede, 10 bin üniversite ve bir milyon akademisyen üzerinde yapılan akademik başarı sıralamasını raporlayan “AD Scientific Index 2022” verileri açıklandı. Verilere göre, listede Erciyes Üniversitesi’nden (ERÜ) 50 bilim insanı yer aldı. Bu isimler arasında Prof Dr Mustafa Soylak, Prof Dr Selim Kurtoğlu, Prof Dr Hüseyin Per, Prof Dr Derviş Karaboğa ve Prof Dr Emine Alp Meşe gibi isimler de var. 
PROF DR PER: SABREDECEĞİZ!
Listede yer alan isimlerden Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Çocuk Nöroloji Uzmanı Prof Dr Hüseyin Per, “Çalışmaya devam. Hocalarımızın isimleri arasında yer almaktan onur duydum. Daha iyiler için motivasyonumuzu yüksek tutmak gerek.  Her şeye rağmen ‘ilim takdir edilmediği yerden göçer’ demeyip sabredeceğiz” ifadelerini kullandı. 
BİLİM DÜNYASINDA MERAKLA BEKLENİYORDU!
“AD Scientific Index” kuruluşu, 2022 yılı karşılaştırmalı verilerini de yayınladı. Bilim insanlarının H index, i10 index ve atıf sayısını baz alarak toplam ve son 5 yıldaki üretkenlik katsayısını ve aynı zamanda bilim insanlarının üniversite, ülke, bölge, dünya, temel alan ve branşlardaki sıralama ve değerlendirmesini yapan gösteren ilk ve tek çalışma olan “AD Scientific Index” bilim dünyasında merakla bekleniyordu.
Bilimsel yayınların dünyada diğer araştırmacılar tarafından ne kadar çok kaynak olarak kullanılırsa o oranda değerli olduğu yönünde değerlendirilen ve bilime katkı sunduğu ifade edilen listede, Kayseri Erciyes Üniversitesi’nden 50 bilim insanı yer aldı. Listenin ilk sırasında “Bilime Yön Veren” araştırmacılar arasında gösterilen Prof Dr Mustafa Soylak ile yine aynı araştırmacılar arasında yer alan Prof Dr Derviş Karaboğa var.
Erciyes Üniversitesin’den 50 bilim insanının yer aldığı listeye ulaşmak için TIKLAYIN