Bıçakladığı arkadaşı affetti, mahkeme affetmedi

Bıçakladığı arkadaşı affetti, mahkeme affetmedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de, parkta tartıştığı 20 yaşındaki arkadaşını 6 yerinden bıçaklayan ve ’adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklu yargılanan sanığa 10 yıl 5 ay hapis cezası verildi. Bıçaklanan mağdur genç, "Ben arkadaşımı seviyorum, zaten askere gidecek, şikayetimden vazgeçiyorum" dedi.
8 Mart’ta Talas ilçesi Bahçelievler Mahallesi H.Bekir Aksoy Parkı’nda meydana gelen olayda, iddiaya göre iki arkadaş olan E.T. ve M.A. sohbet etti. M.A., kalkıp eve gitmek istedi. Ancak E.T. oturup sohbete devam etmelerini söyledi. M.A. evine gitmek için ısrar edince, E.T. yanında bulunan sustalı diye tabir edilen bıçak ile arkadaş M.A.’yı 6 yerinden bıçakladı. M.A., hastaneye kaldırılırken, E.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık E.T.(20) ile mağdur M.A.(20) ve sanık avukatı hazır bulundu.
Tutuklu sanık E.T., arkadaşını bıçakladığı için çok pişman olduğunu söylerken, bıçaklanan mağdur genç M.A., "Ben arkadaşımı seviyorum, zaten askere gidecek. Şikayetimden vazgeçiyorum" dedi.
Mağdur M.A.’nın 6 yerinden bıçaklanıp hayati tehlike geçirdiğine dair raporun Adli Tıp Kurumu’ndan geldiği ve dosyaya konulduğu öğrenildi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık E.T.’ye ’kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 10 yıl, bıçak taşıdığı gerekçesiyle 5 ay olmak üzere toplam 10 yıl 5 ay hapis cezası verdi.