Beste Nasıl Yapılır?

Beste Nasıl Yapılır?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çok beğendiğiniz ve hayatınızda çok önemi olan şarkılar bestelenirken hiç de kolay bir şekilde ortaya çıkmaz. Bir bestenin ortaya çıkmasını sağlamak için, onun yapım aşamalarındaki zorlu süreçleri atlatmak gerekir.Beste yapmak için, yeterli birikim ve tecrübeye sahip olmanız gerekir. İlk aşamada yapmanız gereken, ne tarz bir beste yapmak istediğinize karar vermektir. Kendi dinlemiş olduğunuz müzik türünden çıkmamanız, beste yapmanızı kolaylaştıran durumlardandır. Yapacağınız beste için çok güzel bir yol haritası yapmalı ve doğru bir planlama üzerinden gitmelisiniz. Aksi takdirde güzel bir beste oluşturamayabilirsiniz.

Beste yapabilmeniz için daha önce en çok dinlenen besteleri mutlaka dinlemesiniz. Türkiye’de en çok ilgi gören sitelerden biri olan mp3 indir sitesinden yararlanabilirsiniz.

Beste Yapmanın Aşamaları

Karar vermiş olduğunuz müzik tarzından sonra, yeterince ister ve çalışırsanız çok güzel bir beste ortaya çıkarabilirsiniz. Beste oluşturmak için notalara ihtiyacınız vardır. Beste oluşturulacak bir eserin yazılması ve kaydedilmesi çok önemlidir. Bu işlemi ister bir kayıt stüdyonuzda yapın, isterseniz ve maddi imkânınız yetiyorsa gerekli ekipmanlarınız doğrultusunda kendi stüdyonuzu da oluşturabilirsiniz. Her müzisyenin yapmış olduğu gibi dinlediğinizi müziği çalabilmek ve bilinçaltınıza yerleşmiş müzikleri kendi tarzınıza uygun biçimde insanlara eser haline getirmek için hayal gücü ve birikimlerinizi kullanabilirsiniz.

Beste Yaparken Enstrüman Kullanımı

Müzikle işlemiş olduğunuz bestede doğru enstrümanları kullanmanız da önemlidir. Beste yaparken sizin için en çok yardımı olacak şeyler gamlardır. Eseriniz için bir ton belirlemeli ve gamlar üzerinden ilerlemelisiniz. Gam dizilimi ayarladıktan sonra akort sistemini oturtmak ve eserin alt yapısını hazırlamak da gerekir. Altyapınız bittikten sonraki aşamada ise geriye kalan enstrümanları da kullanmalı ve sözlerinizi de yazmalısınız. Eserinize enstrümanları dahil ederken o esere uygun enstrümanların dışına çıkmamalı ve melodiye uygun sözlere yer vermelisiniz.