'Ben Kto'yu Ak Parti'nin Arka Bahçesi Yapmam'

'Ben Kto'yu Ak Parti'nin  Arka Bahçesi Yapmam'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Seçimlerin ertelenmesi iş kaybına neden oldu. Oda ve Borsa seçimlerine siyasi partilerin müdahalesi doğru değil. MHP İl Başkanı’nın ‘Adayımız Ömer Gülsoy’ açıklaması yanlış” diyen KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’dan dikkat çeken açıklamalar.

 Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye gündemini ve KTO seçimlerini  değerlendirdi. Seçimlerin Nisan 2018 yılına ertelenmesinin iş kaybına neden olabileceğini dile getiren Hiçyılmaz, bu konuda endişe duyduklarını belirtti. Oda ve Borsa seçimlere siyasi partilerin müdahil olmasının doğru olmadığını söyleyen Hiçyılmaz, “KTO üyeleri ne belediye başkanı ne de milletvekili seçecek. O yüzden siyasi partilerin seçimlere karışması yanlış” dedi.

MHP İl Başkanı Baki Ersoy’un, bir süre önce yaptığı “Kayseri Ticaret Odası seçimlerinde adayımız Ömer Gülsoy” yönündeki açıklamasına da atıfta bulunan Hiçyılmaz,  “Bu tür açıklamalar doğru değil” dedi. “Ben Ak Parti kurucusuyum ve  Ticaret Odası Başkanı seçildikten sonra siyasi parti kimliğimi kapının önünde bıraktım” diyen Hiçyılmaz, “Ben burayı Ak Parti’nin arkası bahçesi yapmam” şeklinde konuştu. Türkiye’nin etrafının adeta yangın yeri olduğunu da dile getiren Hiçyılmaz, Irak’la yaşanan sıkıntıların Kayseri ekonomisini de etkilediğini kaydetti.

 

 

 

 

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ülke ekonomisi, yaşanan sorunlar ve oda seçimlerinin Nisan 2018 yılına ertelenmesi ile ilgili olarak haber merkezimize açıklamalarda bulundu.

Türkiye ekonomisinin son günlerde Irak’ta ve Suriye’de yaşanan gelişmelerden etkilendiğini dile getiren Hiçyılmaz, ekonomik sıkıntıların geçici olduğunu, ülkenin bekasının daha önemli olduğunu söyledi.

EKONOMİ VE DIŞ POLİTİKA DEĞERLENDİRMESİ

Hiçyılmaz: “Ekonomi iyi giderse diğerleri de ona orantılı olarak iyi gidiyor. Türkiye Dünyanın hareketli coğrafya bakımından sıkıntılı bir yerde. Bizde o sıkıntılardan kendimizi koruyabilmiş bir ülkeyiz. İnşallah koruyacağız ve gelişmemize devam edeceğiz. Kendi içinde de sıkıntıları var. Suriye’nin bütünlüğü için gösterilen gayretler yine Irak’ta ki o sıkıntıların devam ediyor olması ve bunlarında ülkemize sirayetleri bakımından ülke olarak tedbirleri almamıza neden oluyor. Etrafımız adeta yangın yeri. Ülkemizin geleciği ve bekası açısından önemlidir. Kuzey Irak’ta yapılan bir referandum var. Orada bir Kürt devletinin kurulması elbette bizim işimize gelmez. Bu noktada daha sonra ülkemizden de yer isteyip Kürt devletini büyütelim gibi bir çalışmanın içine girebilirler. Bu konuşmak bile ülkemiz için sıkıntılı olur. Onun içinde tedbir almamız lazım. Adama güveniyorduk ama gitti referandum yaptı. Bizimde çeşitli yaptırımları yaparak tedbir almamız lazım. Almamız gerekir ama bunun bize bir maliyeti söz konusu. Türkiye olarak biz Almanya’dan sonra en çok ihracatı o bölgeye yapıyoruz. Kayseri olarak ta en fazla ihracatımızı Kuzey Irak’a yapıyoruz. Böyle sorunlarda ülkemizin bekası meselesinin ön plana alınması gerekir. Bu ekonomik sıkıntılar geçicidir. Ülkemizin bütünlüğünün sağlanması bakımında telafi edilemeyen noktalara gideceğini düşünüyorum. Ülkemizin sınır bütünlüğünün önleminin alınması lazım. Gerekli tedbirler için tereddüt etmemek gerekir. Suriye’nin bütünlüğü de bizim içinde önemli. Orada bir PKK devletinin kurulmaması gerekiyor. Bu noktada ABD’nin vize yasağı koymasının da ekonomimize sıkıntı verecektir. Ama siz burada insanları cezalandırıyorsunuz. Bu doğru bir hareket değil. Uluslararası ilişkilerde diplomasiyi ön plana çıkartmak lazım. Sabırla bu işleri götürmek gerekiyor. Bu tür sıkıntılar keşke olmasa ama bunların sükûnetle çözülmesinin doğru olduğunu düşünüyorum.” dedi. Türkiye’nin etrafının adeta yangın yeri olduğunu da dile getiren Hiçyılmaz, Irak’la yaşanan sıkıntıların Kayseri ekonomisini de etkilediğini kaydetti.

“HIZLANMIŞTIK VE TER ATIYORDUK. BU ERTELEME

 KARARI BİZİM TERİMİZİ SOĞUTUR MU…”

 

Kayseri Ticaret Odası seçimlerinin Nisan 2018 yılına ertelenmesinin iş kaybına neden olmasından korktuğunu belirten Hiçyılmaz, Ticaret Odası üyelerinin seçimlerde doğru karar vereceğini ve kendisine en iyi hizmet yapacak başkanı seçeceklerini belirtti.

Hiçyılmaz: “Hızlanmıştık ve ter atıyorduk. Bu erteleme kararı bizim terimizi soğutur mu diye düşünüyorduk. Ama çalışmaları hızlandırdık. Arkadaşlarımızda çalışıyor. Üyelerimizle bir araya geliyoruz. Yapacaklarımız anlatıyoruz. KTO’yu Türkiye’de en iyi noktaya çıkartmak için çalışıyor. Kayseri kimin hizmet ettiğini bilir. Hizmetleri takdir ediyorlar. Şu binanın odalar içerisinde örnek bir bina olduğunu ve diğer odalarında bu binamızı incelemeleri bizleri onurlandırıyor. Biz üyelerimiz için buradayız. Onları temsil etmekten dolayı onur duyduğumuzu söylemek istiyorum. Anketler yaptırıyoruz. Kendim gidip konuşuyoruz. Almış olduğum geri dönüşümler beni mutlu ediyor. Eğer seçimleri yapmış olsaydık iyi performans gösteriyorduk. İş dünyasının keşke seçim yapılıyordu, yapılmıyordu diye meşgul edilmese. Nisan’a kadar yine seçimler konuşuluyor. Bu da iş kaybına neden olacağını düşünüyorum. Ticaret dünyasına hayırlar getirsin. Örnek alınan bir oda halene geldik. “diye konuştu.

“SİYASİ PARTİLERİN BU SEÇİMLERE MÜDAHİL OLMASINI DOĞRU BULMUYORUM”

Oda ve Borsa seçimlerine siyasi partilerin müdahil olmasının doğru olmadığını ifade eden Hiçyılmaz, “KTO üyeleri ne belediye başkanı ne de milletvekili seçecek. O yüzden siyasi partilerin seçimlere karışması yanlış ”dedi.

Hiçyılmaz, şunları söyledi: “Yapılacak olan seçim bir meslek kuruluşu seçimi. Siyasi parti seçimi değil. Burada bir ile ya da ilçeye belediye başkanı seçmiyoruz. İl başkanlığı ve milletvekili seçimi de değil. Meslek komitelerine üye olanları ilgilenmesi gereken seçimdir. Kendilerine en iyi temsil edeceği birine oy verecek bir seçim olarak görüyorum. Siyasi partilerin bu seçimlere müdahil olmasını doğru bulmuyorum. Siyasi partilerin seçime müdahil olması başka bir şey, seçimden sonra seçilen yönetimle siyasilerin bir birlerine yardımcı olarak hizmet üretmeleri başka bir şey. KTO olarak geçmişte de siyasilerle beraber güzel hizmetlere imza attık. Siyasilerin bize yardımlarıyla, onların bizimle birlikte olmasıyla biz bunları gerçekleştirdik. Ticaret Odasına onların istediği, onların arzu ettiği, onların görüşünde birinin seçilmesi noktasında gayret göstermek doğru değil. Ama seçilmiş olan yönetimle siyasilerin birlkik ve beraberlik içerisinde o kurumun daha başarılı hizmetler yapabilmesi aşamasında yardım etmeleri istenilen bir durumdur. Biz her yerde ne her zaman kurumlar arasındaki dayanışmanın önemine vurgu yaptık”

“PARTİ GÖMLEĞİMİ KAPININ ÖNÜNDE ÇIKARIR HİZMET EDERİM”

Kendisinin Kayseri’de Ak Parti kurucuları arasında yer aldığını ve Ticaret Odası Başkanı seçildikten sonra da siyasi parti kimliğini kapının önünde bıraktığını belirten Başkan Hiçyılmaz, “Ben burayı Ak Parti’nin arkası bahçesi yapmam” şeklinde konuştu. Hiçyılmaz, “Şimdi benim geçmişte AK Parti’nin kurucusu olduğum belli. 2001 yılında ben Ak Parti’nin kurucusuyum, ama bu şimdi demek değildir ki, ben burayı Ak Parti’nin arka bahçesi yapayım da, iş yapayım diye bir şey söz konusu değil. 2004 yılında ki seçimde de benim Ak Partili olduğum ortadaydı. Ama seçim yapıldıktan sonra hiçbir zaman hiçbir şekilde partililiğimizi ön plana çıkartmadık. Sadece üyelerimize hizmet etmek noktasında hangi görüşten olursa olsun, hizmet noktasında gayret gösterdik. Buraya seçilecek olan insanlarında böyle yapmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Ben daha öncede seçildikten sonra parti gömleğimi kapının önünde çıkarır hizmet ederim. Buradan çıktıktan sonrada siyasi gömleği giyip giymeme açısında özgürüm demiştim. Biz elbette iktidar partisi ile iyi geçindik. Onların yardımı ile iyi işler yaptık. Bu seçim sürecinde de herhangi bir siyesi partinin seçimlere karılmasının, müdahil olmasının işte şu benim adayımdır, bu benim adayım değildir çizgisine girmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Zaten demokrasimiz bakımında da doğru olmadığını da düşünüyorum. İkisinin de yolu farklıdır. Aksi halde kaos olur, huzursuzluk yaratır” dedi.

“BİR SİYASİ PARTİNİN BENİM ADAYIM ŞU DEMESİ YANLIŞ”

MHP İl Başkanı Baki Ersoy’un, bir süre önce yaptığı “Kayseri Ticaret Odası seçimlerinde adayımız Ömer Gülsoy” yönündeki açıklamaya da atıfta bulunan Başkan Hiçyılmaz, “Bu tür açıklamalar doğru değil” dedi. Hiçyılmaz, “İşte bende kamuoyundan takip ettim. Bir siyasi parti ‘işte bu benim adayım. Tüm kurumlarımızla, organlarımızla şu adayı destekliyoruz’ gibi açıklamaların doğru olmadığını düşünüyorum. Neticesinde biz buraya siyasi kimliği olan birini seçmiyoruz. 18 bin üyeyi en iyi şekilde temsil edecek, projeleriyle ortaya çıkıp üyelere ne yapacağını anlatanların aday olması gerektiğini düşünüyoruz. Odalarda yapılan seçimler en demokratik seçimlerdir” dedi.