'Ben geldiğimde belediyenin kapısında dizili dizili müteahhit vardı!'

'Ben geldiğimde belediyenin kapısında dizili dizili müteahhit vardı!' diyen İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek'ten, kendinden önceki AK Partili Belediye Başkanı Zekeriya Karayol dönemine yönelik dikkat çeken açıklama...

'Ben geldiğimde belediyenin kapısında dizili dizili müteahhit vardı!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, kendisinden önceki döneme yönelik çarpıcı ifadeler kullandı. Pandemi başta olmak üzere birçok sıkıntı yaşandığını, ancak belediye hizmetlerini aksatmadıklarını, bunun yanında belediye çalışanlarının maaşını bir gün geciktirmediklerini söyleyen İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, “Pandemi yaşadık çalışanların maaşlarını bir gün geciktirmedik” şeklinde konuştu. 
AK Partili Başkan'dan, AK Partili eski Başkana gönderme: Ben geldiğimde belediyenin kapısında dizili dizili müteahhit vardı!Kendinden önce uzun süre ilçede Belediye Başkanı yapan AK Partili Zekeriya Karayol dönemine gönderme yapan İlmek, 31 Mart 2019 seçimlerinde göreve geldiği ve Karayol'dan görevi devraldığı döneme vurgu yaparak, “Ben buraya geldiğimde kapıda dizili dizili müteahhit vardı” dedi.
AK Partili Başkan'dan, AK Partili eski Başkana gönderme: Ben geldiğimde belediyenin kapısında dizili dizili müteahhit vardı! Belediyenin mali durumu hakkında açıklamalar yapan ve göreve geldikleri döneme yönelik çarpıcı ifadeler kullanan İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, “1 Nisan’da buraya geldiğimde kapıda dizili dizili müteahhit vardı. Bu dedikoduları çıkaranların kim olduğunu biliyorum. Bu dedikoduları üretenleri biliyorum. İncesu’daki huzuru çekemeyen, kaldıramayan tipler var” diye konuştu.
AK Partili Başkan'dan, AK Partili eski Başkana gönderme: Ben geldiğimde belediyenin kapısında dizili dizili müteahhit vardı!
“İNSANLAR NE KADAR KAVGA EDERSE BUNDAN NEMALANAN TİPLER VAR! ŞİMDİ İNCESU’DA ŞUNUNLA NİYE OTURUYORSUN, KONUŞUYORSUN DİYEN BİR BELEDİYE BAŞKANI VAR MI?”
“İnsanlar birbirileriyle ne kadar kavga ederse bundan nemalanan tipler var” diyen İncesu'nun AK Partili Belediye Başkanı Mustafa İlmek, “Biz toplumsal huzuru sağlıyoruz.  Şu an ‘şu dükkâna niye giriyorsun, şununla niye oturuyorsun, konuşuyorsun’ diyen bir belediye var mı? Belediye başkanı var mı? Hiç duydunuz mu? Hayatlarında bir garibana sahip çıkmak nedir bilmeyenler, bir insana ekmek vermek nedir bilmeyenler bunu öğrenecek hepsini öğreteceğim” dedi.
Yaptıkları çalışmalarla ilçedeki gençlere istihdam sağladıklarını da dile getiren İlmek, bu yönde kendisine yönelik yapılan eleştirilere de tepki gösterdi. İlmek, “Belediye bünyesinde part-time çalışma sistemi var. Cebine 3-5 kuruş para giriyor, evine ekmek götürüyor, bizim de işimiz yürüyor. İnşallah daha çok insan çalıştırırız” şeklinde konuştu.
AK Partili Başkan'dan, AK Partili eski Başkana gönderme: Ben geldiğimde belediyenin kapısında dizili dizili müteahhit vardı!
“30 BİN NÜFUSUMUZ VAR AMA YAZIN BU 60-70 BİN NÜFUSA HİZMET EDİYORUZ”
"İncesu haber ajansı" adlı sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayında konuşan İlmek, İncesu’nun eski İncesu olmadığını ve sürekli geliştiğini, büyüdüğünü kaydetti. Başkan Mustafa İlmek, “TOKİ başta olmak üzere yeni açılan bölgeler bar. Yerleşim yerleri var. Buralara hizmet gidiyor. Çalışan insan sayımız bu yüzden artıyor. Oralara hizmet götürmek zorundayız. Bunun yanında tamir işlerini artık bünyemizde yapıyoruz. Şu an 30 bin nüfusumuz var ama yazın bu 60-70 bin nüfusa hizmet ediyoruz” dedi.
 

MUSTAFA İLMEK KİMDİR?

15.08.1977 Yılında Kayseri’nin İncesu İlçesinde doğdu. İlkokul ve Tahsilini İncesu Ertuğrul Gazi İlkokulunda tamamladıktan sonra Ortaokul ve Lise tahsilini Sami Yangın Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde tamamladı. 2001 Yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Avukatlık stajını ve askerlik görevini tamamladıktan sonra 2004 yılından bu yana serbest avukat olarak görev yapmıştır. Siyasi olarak İlçe Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Millet İttifakı adayı olarak İYİ Parti'den İncesu Belediye Başkanı olarak seçilen Av. Mustafa İlmek, daha sonra 16 Ara 2019 tarihinde AK Parti'ye geçti. İlmek, evli ve 2 çocuk babasıdır.