Belediyelere para yetmedi

Üç belediyenin ek bütçe talebi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Belediyelere para yetmedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı ikinci oturumu Başkanvekili Mehmet Savruk’un başkanlığında toplandı. Toplantıda toplam 20 madde görüşülürken, 6 madde oy çokluğu ile 14 madde ise oy birliği ile kabul edildi. 

Belediyelere para yetmedi
Oy çokluğu ile kabul edilen maddelerden üçü ilçe belediyelerinin ek bütçe taleplerinin ele alındığı Plan Bütçe Komisyonu raporları oldu. Raporların okunmasının ardından yapılan oylamalarda; Yeşilhisar Belediyesi’nin 45 milyon 275 bin TL, Sarız Belediyesi’nin 15 Milyon TL ve Talas Belediyesi’nin 120 milyon TL ek bütçe talebi meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. 


Meclis günlerinin görüşülmesinin ardından Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın, meclis üyelerine başkanlığın çalışmaları kapsamında sunum yaptı. Başkanlığının hedefleri konusunda bilgi veren Arın,  “Bizim bütün önceliğimiz kentimizi dirençli hale getirmektir. Mevcut fayların durum değerlendirmesini yapmak için paleosismolojik çalışmalardan faydalanıyoruz. Bir diğer çalışma ise mikro bölgeleme çalışmasıdır. Bir de mevcut yapı stoğunun tespiti çok önemlidir. Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Coğrafi Bilgi Sistemi sayesinde 2009 yılından itibaren tüm yapıların envanteri konusunda veri tabanı oldukça güçlüdür. Mevcut yapı envanteri konusunda ilçe belediyelerimiz ile yapacağımız ortak çalışma kentimiz için yapmayı planladığımız Deprem Master Planı’nın bir ayağını oluşturuyor.” diye konuştu.