Belediyeden maaşlı cevap 'Sorgulamadık'

Yahyalı Belediyesi tarafından Kirazlı Mahallesi ile ilgili ortaya atılan iddialara yanıt geldi. İddialar sert bir dille yalanlanırken, 'Çamur at izi kalsın' ifadeleri kullanıldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Belediyeden maaşlı cevap 'Sorgulamadık'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Yahyalı ilçesine bağlı Kirazlı Mahallesi’nde taşkın koruma ve dere ıslahının yapılmadığı haberleri gündeme gelmiş iddialar ses getirmişti. Çalışmaların yapılmaması dolayısıyla mahalleye doğal gaz hattının çekilememeği de yine iddialar arasında yer almıştı. Belediyeden o iddialara yanıt geldi. 

Belediyeden yapılan açıklamada, “Son günlerde bazı siyasi parti adaylarının sosyal medya üzerinden yayınladıkları yalan bilgilerle dolu paylaşımlarla insanları yanlış yönlendirmeye çalışmaları, bu açıklamayı zorunlu hale getirmiştir.

Kirazlı Mahallesi’nde taşkın koruma ve dere ıslahının yapılmadığı konusunda bazı iddialar öne atılmış, bu çalışmaların yapılmadan doğalgaz hattı çekilemeyeceği söylenmiştir. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Esat Öztürk, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü ile bizzat görüşmüş, konuyu takip etmiş ve DSİ tarafından hazırlanan dere ıslahı projesi ihale aşamasına getirilmiştir. 2024 yılı içerisinde ıslah çalışmalarının yapılması planlanmaktadır. Doğalgaz hattının mevcut dere yataklarından geçirilmesinde de herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Asılsız bir iddia da Kirazlı Mahallesi’ne imar planı olmadan doğalgaz hattı çekildiğidir. Oysaki Kirazlı Mahallesinin Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan 1/5000 Ölçekli nazım imar planı bulunmaktadır. Doğalgaz çalışmaları buna göre yapılmaktadır.”

Ortaya atılan iddialar belediye tarafından sert bir dille yalanlanırken, “Çamur at izi kalsın” anlayışı ile bu iddiaların gündeme getirildiği söylendi. Açıklama şu ifadelerle son buldu; “Ayrıca bugüne kadar Yahyalı Belediyesi’nde görev yapan başkanından personeline kadar hiç kimsenin maaşları sorgulanmamış, bu kadar seviyesi düşük bir kampanya yürütülmemişti.

Amaçları sadece insanların zihnini bulandırmak olan, gerçek bilgilere ulaşmadan sadece Çamur at izi kalsın’ anlayışı ile insanları yanıltan bu şahısları ve zihniyetlerini iyi tanıyoruz. Bu şahısların dertleri gerçekleri paylaşmak değil çamur siyaseti yaparak ortamı bulandırmak ve kendilerine çıkar sağlamaktır. Bu ve bunun gibi düşünerek kamuoyunu yanıltan insanları şiddetle kınıyor, onları vatandaşlarımızın vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz.”