Belediyeden basın açıklaması! Riskli yapılar yıkılıyor

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen ve riskli yapı olarak belirtilen 2 kamu binasının yıkımı başladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Belediyeden basın açıklaması! Riskli yapılar yıkılıyor

Develi Belediyesi basın açıklamasında bulunarak ilçedeki aile sağlık binasının yıkılma sebebini açıkladı. Develi Belediyesinden yapılan basın açıklamasında İbrahimağa Mahallesi'nde bulunan İlçe Sağlık Müdürlüğü binası ile Sağlık Ocağı, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilendiğinin ve "Riskli yapı" olarak tespit edildiğini açıkladı.

Develi Belediyesi’nin konuyla ilgili basın açıklaması şu şekilde: “Son günlerde basın yayın organlarında ve sosyal medyada ilçemiz İbrahimağa mahallesinde bulunan İlçe Sağlık Müdürlüğü binası ile Sağlık Ocağının yıkımı ile ilgili bir takım haberler yayınlanmıştır. Şöyle ki 6 şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen ilgili binalar 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında Kayseri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapılan inceleme neticesinde "Riskli yapı" olarak tespit edilmiş olup; 60 günden az olmamak üzere belirlenecek süre içerisinde yapının can ve mal güvenliği açısından acilen yıkılması gerektiği bildirilmiştir. Bu nedenle Develi Kaymakamlığımızın 04.12.2023 Tarih ve 8094356 Nolu sayılı yazılarını istinaden Develi Belediye Başkanlığımız kontrolünde yıkım işi gerçekleştirilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” dedi.