Belediye önünde ailesiyle birlikte kendini yakmıştı! O olayla ilgili dikkat çeken suç duyurusu!

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, belediye binası önünde üzerine benzin döküp kendini yakan kişi hayatını kaybetmişti. Olayda hayatını kaybeden şahsın, eşi ve kızı da yaralanmıştı. O olayla ilgili dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı.

Belediye önünde ailesiyle birlikte kendini yakmıştı! O olayla ilgili dikkat çeken suç duyurusu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, belediye binası önünde üzerine benzin döküp kendini yakan kişi hayatını kaybetmişti. Olayda hayatını kaybeden şahsın, eşi ve kızı da yaralanmıştı. O olayla ilgili dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. CHP Kayseri Milletvekili adayı Avukat Niyazi Ünalmış, olayın peşini bırakmadı. Ünalmış, "Yahyalı'da sorumluların yargı önünde hesap vermesi için suç duyurusunda bulunduk" açıklaması yaptı. Belediye tarafından yapılan açıklamada hayatını kaybeden vatandaşa yönelik "Akli dengesi yerinde olmayan" şeklinde ifade kullanıldığını da hatırlatan Ünalmış, "Yazıklar olsun" diye konuştu.  

Avukat Niyazi Ünalmış, Yahyalı İlçesine giderek suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Ünalmış, şu ifadeleri kullandu: 28 Mart 2023 tarihinde, muhatap alınmadığı için, sorunlarına çözüm bulunmadığı için kendisini, eşini ve çocuğunu belediye binası önünde ateşe veren ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden vatandaşımızın eylemi ile ilgili olarak;
- Gerekli tedbirleri almayan,
- İtfaiye ekibini olay yerine (belediye önü, belediyenin itfaiyesi vardır sanırım) yönlendirmeyen, 
- Yangın müdahale ekibini belediye önünde hazır etmeyen, 
- En azından bir yangın tüpü hazır etmeyen/ettirmeyen,
iktidarın kokuşmuşluğundan nasibini almış Yahyalı Belediyesi'nin sorumlularının hesap vermesi için bugün söz verdiğimiz gibi Yahyalı Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. 
Sonrasında konu ile ilgili basına açıklamalarda bulunduk. 
Kendi vicdanlarında hesap verirler mi bilinmez ama biz sorumluların yargı önünde hesap vermeleri için konunun takipçisi olacağız.

NE OLMUŞTU

28 Mart 2023 tarihinde yaşanan olayda, Yahyalı Belediyesi önüne gelen M.Ç., bir süre burada bağırmaya başladı. Eşi ve çocuğu yanında olan şahıs, elindeki benzin bidonunu dökünce vatandaşlar, polis ve belediye işçileri M.Ç.'ye müdahale etmek istedi. Dökülen benzinin alev almasıyla M.Ç., eşi, çocuğu, olaya müdahale etmek isteyen polis memuru ve 2 belediye işçisi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.M.Ç., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 13 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.