Belediye o ilçede ev yıkıyor

Kayseri'nin Develi ilçesinde Develi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından evler yıkılmaya başlandı. Peki evler neden yıkılıyor? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Belediye o ilçede ev yıkıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye şubat ayınca en unutamadığı acıyı yaşadı. Kahramanmaraş merkezli iki deprem tüm Türkiye’yi sarstı. 7.7’lik sarsıntı ile binlerce can enkaz altında kaldı. Onlarla birlikte kurulan hayaller, binbir özenle kurulan yuvalar yerlebir oldu Öğle saatlerinde Kahramanmaraş merkezli 7.6’lık deprem bölgeyi bir kez daha salladı. Bu sarsıntıdan 11 il ve milyonlarca insan etkilendi. 

Tüm Türkiye tek yürek oldu. Ekranlardan izleyen, radyolardan dinleyen, sosyal medyalardan sesini duyurmaya çalışan milyonlarca insan güzel bir haber almak için bekledi. 

Kayseri’de depremden etkilenen illerden birisiydi. Kayseri’de çok sayıda artçı deprem olurken ara ara 5 büyüklüğe yakın depremler meydana geldi. Çok sayıda ev ağır hasar aldı. Vatandaşlar korku içindeyken ekipler çalışmalara başladı. Boşaltılması istenen evler boşaltıldı vatandaşlar sokaklara akın etti. 

Depremin üzerinden tam 10 ay geçti. Acısı hala taze olan ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen afetin ardından Develi Belediyesi harekete geçti. Develi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Develi’de ağır hasarlı olarak tespit edilen evler yıkılmaya başlandı. Ekipler program dâhilinde Develi merkez mahallelerinde başlayarak kırsal mahallelerde yıkım çalışmalarının devam edeceğini belirtti.