'Belediye açıkça suç işliyor! Suç duyurusunda bulunacağız!'

'Yüksek seçim Kurulu 'haksız rekabet var' diyerek, karar aldı, ama Belediye bu yöndeki kararı uygulamadı' diyen CHP Kayseri Milletvekili adayı Avukat Niyazi Ünalmış, 'Suç duyurusunda bulunacağız' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Belediye açıkça suç işliyor! Suç duyurusunda bulunacağız!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Melikgazi İlçe Seçim Kurulu’na Tarihi Kayseri Kalesi’ne asılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Milletvekili adayı ve aynı zamanda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın afişlerinin “Haksız rekabet” oluşturduğu gerekçesiyle kaldırılması yönünde başvuruda bulunmuştu. Bu yönde Seçim Kurulu CHP’yi haklı bularak, afişlerin kaldırılması yönünden karar almıştı. 

Melikgazi 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, CHP’nin “Tarihi nitelikte olan Kayseri surlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı aynı zamanda AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Hulusi Akar'ın görsellerini içeren pankartların asıldığını, pankartların tüm surları kaplamış olduğunu ve Kayseri'nin en kalabalık Meydanı’nda sergilendiğini, asılan pankartların haksız rekabet oluşturacak nitelikte olduğunu ve bu nedenle pankartların ivedilikle kaldırılması" yönündeki başvurusunu değerlendirdi.

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

CHP’nin bu yöndeki başvurunun ardından kurul, söz konusu pankartların kaldırılması yönünde karar verdi. Kararda, şu ifadeler yer aldı: Başkanlığımız sorumluluk bölgesinde bulunan Kayseri Surlarına asılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın bulunduğu pankartların oy çokluğu ile kaldırılmasına. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Av. Niyazi Ünalmış'a, Kararın, gereğinin ifası için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Melikgazi Belediye Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilmesine oy çokluğuyla karar verildi”

KARAR UYGULANMADI
Diğer yandan Seçim Kurulu’nun söz konusu afişlerin kaldırılmasına yönelik kararı uygulanmayınca bu duruma CHP Kayseri Milletvekili adayı Niyazi Ünalmış, tepki gösterdi. Ünalmış, kararın uygulanmamasının “Hukuksuzluk” olduğunu ifade ederek, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

'AÇIKÇA SUÇ İŞLİYORLAR'

Ünalmış, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Cuma günü Kayseri surlarında AKP’nin afiş ve bayraklarının indirilmesi için başvuruda bulunmuştuk. Bu başvurumuz kabul edilmişti. Hala AKP birinci sıra milletvekili adayının afişler burada duruyor. Biz Cuma akşamı bu kararı Kayseri büyükşehir Belediyesi’ne tebliğ ettirdik. Artık Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bu afişleri buradan kaldırması gerekiyor. Zaten haksız bir yarışın içerisindeyiz, ama ilçe seçim kurulunun kararını uygulamayan bir Kayseri Büyükşehir Belediyesi var. İlgililer hala görevlerini yerine getirmiyor. Seçim kurulu kararını yerine getirmiyorlar. Şu anda açıkça suç işliyorlar. Biz suçu işleyenlerle ilgili gereğini yerine getireceğiz. Kayseri Cumhuriyet savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunacağız.

Seçim Kurulu'ndan 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hulusi Akar' kararı! O pankartlarlailgili 'kaldırılma' kararı