BBP Genel Başkanı Destici: Kayseri'yi gezdim, çiftçilerimiz memnun!

Kayseri'yi gezdiğini açıklayan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici: Çiftçilerimize açıklanan taban fiyatlar kısmen de çiftçilik yapan birisi olarak söylüyorum, çiftçilerimizi memnun etmiştir.

BBP Genel Başkanı Destici: Kayseri'yi gezdim, çiftçilerimiz memnun!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve aynı zamanda Ankara Milletvekili Mustafa Destici, “Kayseri, Niğde, Nevşehir vilayetlerimizi gezdim. Üreticilerimizin, hemen hemen her alanda üreticilerimizin özellikle ihracatın artmasıyla birlikte işlerini yürüttüklerini görüyoruz; sanayicilerimiz buna dâhil, imalatçılarımız buna dâhil. Çiftçilerimize açıklanan taban fiyatlar kısmen de çiftçilik yapan birisi olarak söylüyorum, çiftçilerimizi memnun etmiştir” dedi.

BBP Genel Başkanı Destici: Kayseri'yi gezdim, çiftçilerimiz memnun!

Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kayseri’yi gezdiğini belirterek, “Çiftçilerimizi memnun” açıklaması yaptı. Meclis’te görüşülen 2022 ek bütçesi üzerine konuşan Destici ekonomide olağanüstü gelişmelerin yaşandığını ifade ederek, “Bu olağanüstü şartlara karşı başta dar gelirli, sabit ücretli ve dezavantajlı kesimlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı koruyacak tedbirlerin alınması gerekiyordu” dedi ve ek bütçesinin bu amaçla yapıldığını belirtti. Destici, “Bu bütçeyi elbette ki eleştirebilir muhalefet partilerimiz, görüşlerini ifade edebilir ama bu eleştirileri yaparken dünyadaki gelişmeleri görmemiz ve özellikle de alt gelir grubundaki vatandaşları bizim düşünmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 
“KAYSERİ’Yİ GEZDİM, ÇİFTÇİLER MEMNUN! İNŞALLAH DAHA BÜYÜK KISMI  2023’TE YAPILACAK”
Meclis'te yaptığı konuşmasında, son 10 ayda 74 vilayete gittiğini belirten Destici, bu iller arasında Kayseri’yi de saydı. Destici, şunları söyledi: Bu hafta başında da iki gün Van’daydım, Rize’deydim, Uşak’taydım ve ondan önceki hafta da Niğde, Nevşehir, Kayseri vilayetlerimizi gezdim. Üreticilerimizin, hemen hemen her alanda üreticilerimizin özellikle ihracatın artmasıyla birlikte işlerini yürüttüklerini görüyoruz; sanayicilerimiz buna dâhil, imalatçılarımız buna dâhil. Çiftçilerimize açıklanan taban fiyatlar kısmen de çiftçilik yapan birisi olarak söylüyorum, çiftçilerimizi memnun etmiştir. Elbette ki destekler daha da artırılmalı mıdır? Artırılmalıdır, ama var olan imkânlar içerisinde en iyisinin verildiğini biliyoruz. Peki, burada sıkıntıda olan vatandaşlarımız kimdir diye baktığımızda; düşük maaş alan emeklilerimiz, asgari ücretlilerimiz, küçük esnafımız, küçük çiftçimiz, emeklilikte yaşa takılanlar, ücretli öğretmenlerimiz gibi kesimlerimiz. İşte bu bütçede de büyük oranda bu kesimlerin aylıklarında, ücretlerinde, maaşlarında, sosyal haklarında bir artış öngörülüyor. Bu artışın bir kısmı temmuz ayında yapılacak ve daha büyük bir kısmı inşallah Ocak 2023 yılında yapılacak.

BBP Genel Başkanı Destici: Kayseri'yi gezdim, çiftçilerimiz memnun!