Bayram tatili kaç gün olacak, belli oldu! İşte cevabı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe'de toplandı. Merak edilen 'Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı?' sorusu yanıtını buldu. Erdoğan, ekonomi ile ilgili de iddialı açıklamalar yaptı.

Bayram tatili kaç gün olacak, belli oldu! İşte cevabı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Erdoğan, Kurban Bayramı tatili ile ilgili olarak, "Önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz Kurban Bayramını şimdiden tebrik ediyorum" dedi. Erdoğan, Kurban Bayramı tatili süresinin 9 gün olacağını duyurdu ve sürücülerin yola yorgun çıkmamaları uyarısında da bulundu. Erdoğan, "Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirledik. Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar tatile kavuşmuş oluyor." dedi. "Türkiye siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en üst ligine adım atmak üzeridir." diyen Erdoğan, "Duraksamadan yolumuza devam edeceğiz. Türk ekonomisini sadece döviz kuru, faiz, enflasyon parantezine hapsetmeye çalışanların gerideki yatırım, üretim, istihdam, ihracat, büyüme temelli asıl fotoğrafı gözlerden kaçırma çabaları boşunadır”" ifadelerini de kullandı. 

Erdoğan, ayrıca “Küresel yönetim ve ekonomi sisteminin yeni baştan yapılandığı şu süreçte Türkiye’yi hak ettiği yere getirmek için son iki asrın önemli fırsatını yakalamış durumdayız. Sürekli altını çizdiğimiz 2023 hedefleri ve 2053 vizyonu Türkiye için sıradan siyasi söylemler değil, tarihi bir kavşak noktasının ifadesidir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu ile ilgili de “Artık bu otoyolda sürücülerimiz otomobilleri ile yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve tırlarıyla da yüzde 40 indirimli olarak seyahat edebilecek.” diye konuştu. Erdoğan, Karayolları Genel Müdürlüğü işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişlerin cuma günü gece yarısı uygulanmaya başlanacağınıkaydetti.

AŞI ÇAĞRISI

Türkiye’nin salgın sonrası kontrollü normalleşme sürecinin başarıyla yürüdüğünü söyleyen Erdoğan, yapılan toplam aşı sayısının 59 milyona ulaştığını kaydetti. Virüsün yeni varyantlarının dünyayı tehdit ettiğini ve Türkiye’nin hem sağlık sisteminin gücü hem de aşılama oranları ile nispeten iyi bir noktada olduğunu söyleyen Erdoğan, “Tüm vatandaşlarımı, kendilerinin ve sevdiklerinin sağlığı için bayrama kadar aşılarını yaptırmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.