Başvurular için son 2 gün

Milyonlarca adayın üniversite sınavı için ter dökeceği YSK sınavı başvuruları için son 2 gün... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Başvurular için son 2 gün
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri ve diğer illerde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurularını henüz yapmamış olan adaylar, başvuru için son 2 gün kaldı. Sınav Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

YKS'de adaylar, 8 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran Pazar günü sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) sınavlarına girecekler.

Başvurular için son 2 gün

Başvurularını yapmak isteyen adaylar, ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden başvuru yapabilecekler.

Kimler YKS Başvurusu Yapabilir?

2024-YKS'ye 2023-2024 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okumakta olan öğrenciler, ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumdabulunanlar, ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar sınava başvurabilecek.

ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme yapılan programlar ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara girmek isteyen tüm adayların YKS'ye girme zorunluluğu bulunuyor.

Başvurular için son 2 gün

TÜBİTAK'ın katıldığı Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında altın, gümüş, bronz madalya alanlar ile Uluslararası ISEF Proje Yarışması ve AB Genç Bilim Adamları Yarışmasına katılarak birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülü alan adaylar, isterlerse kendi alanlarındaki yükseköğretim programlarına (burslu ve indirimli programlar hariç) sınavsız olarak kontenjan dışında ÖSYM tarafından yerleştirildiklerinden bu adayların YKS'ye girme zorunluluğu yer almıyor ancak bu durumdaki adayların başvuru süresi içinde 2024-YKS başvurularını tamamlamış olmaları zorunluluğu bulunuyor.