Başkandan Bayrama özel dikkat çeken açıklama

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Olay Türk Tv'ye yaptığı özel açıklamada Ramazan Bayramı ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkandan Bayrama özel dikkat çeken açıklama

Olay Türk Tv Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci'nin Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa palancıoğlu ile yaptığı bayram özel röportajında konuşan Palancıoğlu: "Cenabı Allah nice güzel bayramlara, nice ramazanlara. Sağlık, sıhhat, huzur içerisinde ulaşmayı nasip etsin. Tabii bu Ramazan da maalesef biraz buruk geçti. Biz sürekli deprem bölgelerinde iftarlar verdik. Oralardaki çalışmalarımız devam ediyor. Kayseri'de depremzedelerimiz var. Onlarla yine iftarlarımız oldu. Çeşitli çalışmalarımız oldu. Dolayısıyla koşturmanın çok olduğu, biraz buruk geçen bir Ramazan oldu. Inşallah önümüzdeki Ramazan çok daha güzel bir Ramazan olur diye biz dua ediyoruz. Cenabı Allahtan niyaz ediyoruz. Ben şimdiden tüm hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Allah sağlık, sıhhat, huzur içerisinde yüzümüzün güleceği nice bayramlara ulaştırsın diyorum." Diye konuştu.

 

HER TÜRLÜ MALZEMEYİ DEPREM BÖLGELERİNDEN İHTİYAÇ OLAN YERLERE GÖNDERDİK.

 

Depremzedelerle ilgili Melikgazi Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar hakkında da konuşan Palancıoğlu: "Bu konuda da Kayseri Koordinasyon Merkezi ilk günden itibaren deprem bölgelerine ürünleri ihtiyaç malzemelerini gönderdi. Göndermeye de devam ediyor. Sudan, ekmekten, çocuk bezinden, çocuk mamasından, yataktan, yorgandan, battaniyeden, sobadan tutun, tırnak makasına kadar her türlü malzemeyi deprem bölgelerinden ihtiyaç olan yerlere gönderdik. Şu ana kadar yedi yüz tırı geçti. Yani geçen günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı on iki bin bir tır yardımı gitmiş. Bizim Kayseri Koordinasyon Merkezi en büyük yekini tutan yardım tırlarıyla yardım gönderen illerin başında geliyor. Bu yardımlarımız devam ediyor. Dün yine bir tır malzemeyi biz Afşin bölgesine gönderdik. Bir önceki gün Adıyaman'a gönderdik. Geçtiğimiz hafta yine Beş tır Adıyaman'a gönderdik. Yani sürekli ihtiyaç olan malzemeleri elimizden geldiğince deprem bölgelerine yönlendiriyoruz. Tabii hükümetimizin de muazzam bir çalışması var. Özellikle konutlar, kalıcı konutlar, geçici konteyner yaşam alanları, çadır kentler. Bunlarda da çalışmalar devam ediyor. Biz belediye olarak şu anda Elbistan'da bir çarşı yapmıştık esnaflarımıza. Benzer çarşıyı Adıyaman'da yaptık. Dolayısıyla esnaf kardeşlerimize iki büyük desteği orada verdik. Vermeye devam ediyor aynı zamanda da Kahramanmaraş merkez Dulkadiroğlu'nda çadır kent kurmuştuk. Hemen onun yanına şu anda konteyner kent kuruyoruz. Büyük bir çoğunluğu tamamlandı. Inşallah bayramdan hemen sonra buraya vatandaşlarımızın da yerleşmesini sağlayacağız. Dolayısıyla bir elimiz deprem bölgesinde bir elimiz Kayseri'de buradaki depremzedelere destek vermeyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor." Diye konuştu.

 

 

DEPREMZEDELER ARASINDA BİR ANKET YAPILSA EN ÇOK YARDIM EDEN İL KAYSERİ ÇIKAR.

 

Palancıoğlu: "Ben gerçekten hayırseverlerimize, sanayicilerimize, tüm kurumlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şu anda herhalde bir oylama anket yapılsa depremzedeler arasında deprem bölgelerine en çok hangi il yardım etti diye Kayseri çıkar. Kayseri zaten okullarla sağlık ocaklarıyla diğer hayır yatırımlarıyla Kayseri içerisinde dışarısına muazzam hayırlar yapıyordu. Ama bu depremde gördük ki vatandaş elindeki avucundakini inanılmaz bir şekilde zekatlar, fitreler yine aynı şekilde depremzedelere veriliyor. Ihtiyaç olan gıda ürünleri, kıyafetler veriliyor. Yine zannediyorum bu yara kolay sarılacak bir yara değil. Önümüzdeki sekiz on ay kalıcı konutlara yerleşene kadar vatandaşlarımızın ihtiyaçları devam edecek. Öyle hayır yapmak isteyenler mutlaka belediyemizde benimle ilgili kurumlarla iletişime geçsinler. Biz kendileriyle bizzat görerek deprem bölgesine götürerek bu yardımları beraber yerine ulaştırabiliriz. Zekatlar, fitreler dediğim gibi biz geçen iftar verdiğimiz zaman da buradan çeşitli eşimiz dostumuz, arkadaşlarımız hayırseverlerle gittik. Orada zarfın içerisinde zekatlarını, fitrelerini koydular. Çadır çadır dolaşarak orada da zaten bir liste var. Oradakiler en çok ihtiyaç kimin var? En zor durumda olan kim? Yatalak hastası olan var. Işte çocuğu engelli olan var. Elini ayağını maalesef kaybetmiş olan var. Çalışmayan var. Bunları bildikleri için hangi çadır numarası? Hangi konteyner numarasında yaşayanların daha çok ihtiyacı var. Kime verilmedi? Bir de hep aynı yerde de toplanmasın diye. Sağ olsunlar hassas bir çalışma yapılıyor. Dolayısıyla illa bize gelmeleri de şart değil. Arabalarına atlayıp Adıyaman'a olur, Maraş'a olur, Hatay'a olur. Nereye giderlerse orada zaten ilgili ihtiyaç sahiplerini bulabilirler. Cenabı Allah birliğimizi daim etsin. Böyle acı, keder eee afet ama bu tür durumlarda da her zaman olduğu gibi on beş Temmuz darbe girişiminde de yaşadık bunu. Koronada da gördük. Şimdi de depremde gördük. Vatandaş Allah razı olsun el ele verip en iyi şekilde biliyor. Ben kendilerine teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı.

 

 

KÜSLERİN BARIŞACAĞI, GÖNÜL KIRGINLIKLARININ KALDIRILACAĞI BİR BAYRAM OLUR DİYE ÜMİT EDİYORUM.

 

Palancıoğlu: "Bayramlarını tebrik ediyorum. Bayramları mübarek olsun. Ramazan ayı çok hızlı geçti. Bayrama ulaştık. İnşallah bayramda özellikle çocukları çok sevindirelim. Depremzedelerimizin yanında olalım. Onları sevindirelim. Küslerin barışacağı, bir araya geleceği, gönül kırgınlıklarının kaldırılacağı bir bayram olur diye ümit ediyorum. Büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. Küçüklerimizin gözlerinden öpüyorum. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum." diye konuştu.